Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Norsk folketro

Dette er en lydbok som samler de fleste forestillinger i folketroen. Her møter du vetter, hulderfolk, spøkelser og annet skrømt, og hører hvordan folk i århundrer har prøvd å beskytte seg ved hjelp av magi, bønner og ritualer. Les mer

297,-

339,- Spar: 42,-

Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Dette er en lydbok som samler de fleste forestillinger i folketroen. Her møter du vetter, hulderfolk, spøkelser og annet skrømt, og hører hvordan folk i århundrer har prøvd å beskytte seg ved hjelp av magi, bønner og ritualer.

Medlemsvurdering:
I denne boken har Ørnulf Hodne sortert folketroen fra vår nære fortidi tre kategorier. Første del tar for seg folketro forbundet med livshøytidene, fra unnfangelse til død. Neste del beskriver noe mange fortsatt har sterke tradisjoner knyttet til, folketro vedrørende årshøytidene; påske, pinse, jonsok og jul. Siste del tar for seg et område som nok er i ferd med å gå i glemmeboka de fleste steder, nemlig folketro i arbeidslivet, og da i hovedsak primærnæringene. Noe av det som gjør boka til et praktverk er de rike illustrasjonene. Det er brukt både gamle og nye fotografi, illustrasjoner og maleri. Boka er såpass spennende at man godt kan lese den "fra perm til perm", men den er like verdifull som et oppslagsverk.

Gyda

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202812515
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

G
Gyda – 24.11.2004

– I denne boken har Ørnulf Hodne sortert folketroen fra vår nære fortidi tre kategorier. Første del tar for seg folketro forbundet med livshøytidene, fra unnfangelse til død. Neste del beskriver noe mange fortsatt har sterke tradisjoner knyttet til, folketro vedrørende årshøytidene; påske, pinse, jonsok og jul. Siste del tar for seg et område som nok er i ferd med å gå i glemmeboka de fleste steder, nemlig folketro i arbeidslivet, og da i hovedsak primærnæringene. Noe av det som gjør boka til et praktverk er de rike illustrasjonene. Det er brukt både gamle og nye fotografi, illustrasjoner og maleri. Boka er såpass spennende at man godt kan lese den "fra perm til perm", men den er like verdifull som et oppslagsverk.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norsk folketro:

Gråbein

Tor Åge Bringsværd
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv