Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Nytt blikk på det gamle Egypt

«Forbilledlig (...) Boken er en skikkelig tour de force om Det gamle Egypt, oppfinnsomt skrevet og med dyptpløyende utlegninger om det gammel-egyptiske verdensbildet, dagligliv, religion, arkitektur og ikke minst historie. Boken er lettlest – og passer for et bredt publikum.»

Forskerforum

Hvem var den siste farao? Hvordan var hverdagslivet i Det gamle Egypt? Les alt om denne imponerende sivilisasjonen i praktboka Nytt blikk på Det gamle Egypt.

Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-

Alt om pyramidenes og faraoenes land

Hvem var den siste farao? Hvordan var hverdagslivet i Det gamle Egypt? Les alt om denne imponerende sivilisasjonen i praktboka Nytt blikk på Det gamle Egypt.

Det gamle Egypt har en magisk tiltrekningskraft med sine pyramider, hieroglyfer, faraoer, mumier og høyt utviklede sivilisasjon. Egyptolog Anders Bettum har samlet alt vi kan og vet om kulturen i det som var verdens sentrum i oldtiden, trekker opp de store linjene i den gammelegyptiske historien og skriver om språket, religionen, politikken og litteraturen.

Det gamle Egypt er en skattkiste for vitebegjærlige folk

Les om hvordan hieroglyfene ble dechiffrert, om funnet av Tutankhamons grav, og møt en familie fra arbeiderlandsbyen Deir el-Medina. Det gamle Egypt er en skattkiste for vitebegjærlige folk, og landet har vært hjemsøkt av alt fra vitenskapsmenn og antikvitetssamlere til gravrøvere – og det har ikke alltid vært lett å skille mellom dem. Forfatteren trekker også tråder til dagens politiske situasjon, preget av både faraonisme, panarabisme og islamisme.

For første gang er kunnskapen om Det gamle Egypts kultur samlet i én bok på norsk.

«Boken gir en innføring i Det gamle Egypts kultur og historie. Samtidig viser den hvordan de gamle egypterne har satt spor etter seg i verdenshistorien og fortsatt er aktuelle, også her i Norge.»

Anders Bettum i forordet

 

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
331
ISBN
9788253040530
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
25 x 18 cm
Nr
8193673

Medlemsblad

Om forfatteren

ANDERS BETTUM (f. 1974) er religionshistoriker med gammelegyptisk religion som spesialitet. Han er en del av det internasjonale fagmiljøet innen egyptologi og har hatt en rekke forskningsopphold ved museer og læresteder i utlandet. Bettum jobber til daglig som førstekonservator ved Oslo Museum.

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Forbilledlig (...) Boken er en skikkelig tour de force om Det gamle Egypt, oppfinnsomt skrevet og med dyptpløyende utlegninger om det gammel-egyptiske verdensbildet, dagligliv, religion, arkitektur og ikke minst historie. Boken er lettlest – og passer for et bredt publikum.»

Kjetil Vikene, Forskerforum

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nytt blikk på det gamle Egypt:

Nilen

Terje Tvedt
Paperback 
249,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv