Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Samiske kvinner og samfunnsdeltakelse

en studie av lulesamiske kvinners medborgerskap

Politisk deltakelse og politisk innflytelse for alle voksne borgere er et av de viktigste kriteriene som kjennetegner et demokrati. Harrieth Aira har undersøkt om dette kriteriet også gjelder det lulesamiske samfunnet i Tysfjord. Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Politisk deltakelse og politisk innflytelse for alle voksne borgere er et av de viktigste kriteriene som kjennetegner et demokrati. Harrieth Aira har undersøkt om dette kriteriet også gjelder det lulesamiske samfunnet i Tysfjord. Hun presenterer her resultatene av sitt forskningsprosjekt om samisk kvinnehistorie fra Tysfjord, med hovedvekt på etterkrigstiden. Prosjektet har pågått fra 2016 til 2022 og har blant annet tatt opp spørsmål som lulesamiske kvinners medborgerskap. Lulesamiske kvinners posisjon og virke i hverdagsliv og samfunnsarbeid har tidligere vært lite beskrevet som et eget tema. Hvordan har deres deltakelse i samfunnet vært, og hvordan er dette i dag? Hva vet vi, og hva må vi vite mer om? Disse spørsmålene søker forfatteren å besvare i sin studie.
Boka viser at lulesamiske kvinners politiske innflytelsesmuligheter har vært varierende, og funnene gir ny kunnskap om ulike sider ved det samiske samfunnet i Tysfjord. I boka drøftes viktige spørsmål som likestilling, demokrati og innflytelse.

Harrieth Aira er statsviter med tilleggsutdanninger i journalistikk, administrasjon, organisasjonsvitenskap og lulesamisk språk. Hun arbeider med forskning og dokumentasjon og er faglig leder for forvaltningen av museumssamlingene på Árran Lulesamisk senter i Tysfjord. Aira er fra Svenjunnjá/Pålsommarset i Tysfjord.

Detaljer

Forlag
Orkana akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
379
ISBN
9788281045392
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Samiske kvinner og samfunnsdeltakelse:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv