Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Samtidsruinar

essay

Marit Eikemo reiste i 2007 rundt i Noreg for å finne moderne ruinar og nytt forfall. Samtidsruinar fekk strålande mottaking då ho kom ut i 2008, og er ein moderne klassikar innan essay-sjangeren. Nå kjem boka som pocket, i nytt opplag. Les mer

229,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 194,-
Marit Eikemo reiste i 2007 rundt i Noreg for å finne moderne ruinar og nytt forfall. Samtidsruinar fekk strålande mottaking då ho kom ut i 2008, og er ein moderne klassikar innan essay-sjangeren. Nå kjem boka som pocket, i nytt opplag.

Kva typar forfall finst i Noreg, kva definerer vi som forfall - og kva seier dette om oss? Ruinane spenner frå Stamsund i nord til den norske solkysten i Spania i sør. Ruinar er ikkje berre gamle steinar. Vi har ruinar rundt oss på alle kantar, og fleire av dei er ikkje ein gong ferdigbygde. Marit Eikemo har eit temperamentsfylt blikk for rikdomen i spor og detaljar, og for alle samantreff i livet. Dette er skarpe, vittige og utålmodige essay, men også ei bok om det å leve og elske og miste.

Denne nye utgåva inkluderer eit nyskrive forord av Kaja Schjerven Mollerin.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
233
ISBN
9788252189322
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
17 x 12 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

A
A – 06.04.2008

– Samtidsruinar er en samling essay fra forfatterens besøk i forskjellige bygg og steder som ikke lenger er i bruk og er overlatt til forfallet. Hun har besøkt alt fra ekofiskfeltet til en kjeller hvor spilleautomater som nå er forbudt er stuet bort. Jeg hadde ikke trodd essay om ruiner ville være så spennende i utgangspunktet, men det var faktisk vanskelig å legge denne boken fra seg. Forfatteren skriver om sine tanker og minner i forhold til stedene hun besøker, og om menneskene hun møter mens hun er der. Det er flere sterke historier, blant annet fra en kirkegård for psykiatriske pasienter, og hvor mange av de gravlagte ikke engang har fått navn på gravsteinene sine. Og fascinerende ting, som et digert designbygg i nærheten av en norsk "koloni" i Spania, et prestisjeprosjekt som skulle bli et slags økologisk spa-anlegg. Men som av en eller annen grunn aldri ble bygget ferdig. Forfatteren kommer ikke med så mange svar, hun undersøker for eksempel ikke hva som skjedde underveis i byggingen av spa-anlegget. Men hun stiller mange interessante spørsmål som får en til å tenke, og som fikk meg til å få lyst til å besøke noen ruiner selv!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Samtidsruinar:

Gaven

Marcel Mauss
Paperback 
218,- 249,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Haakon
Ny!

Haakon

Haakon
Innbundet 
393,- 449,-
 
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 
Skygger
Ny!

Skygger

Steffen Kverneland
Innbundet 
390,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv