Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tolv diktere i blått

fra Petter Dass til i dag

«På et både underfundig og fabulerende vis blir vi introdusert til tolv av våre ledende diktere gjennom litteraturhistorien. (...) Ei riktig humørfylt og fargerik bok er det blitt.»

Anders Neraal, BOK365

Tolv diktere i blått presenterer norske poeter fra Petter Dass til i dag. Jan Erik Vold har skrevet utførlig om hver av de tolv og gir bakgrunnen for diktene. Utvalget bygger på et konsertopplegg Kåre Virud og Jan Erik Vold har turnert med i flere år, der kjente dikt gjennom 300 år lanseres til tonefølge fra den afroamerikanske tradisjon av gospel, jazz og blues. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Tolv diktere i blått presenterer norske poeter fra Petter Dass til i dag. Jan Erik Vold har skrevet utførlig om hver av de tolv og gir bakgrunnen for diktene. Utvalget bygger på et konsertopplegg Kåre Virud og Jan Erik Vold har turnert med i flere år, der kjente dikt gjennom 300 år lanseres til tonefølge fra den afroamerikanske tradisjon av gospel, jazz og blues. Hjemlig inspirasjon kommer fra norske frimerker, der en variant av det aller første - fire skillings blått fra 1855 - preger omslaget. Jubileumsmerkene med Petter Dass, Wessel, Wergeland, Ibsen, Wildenvey og André Bjerke gjengis, samt portretter av de seks øvrige, fra Rolf Jacobsen, Gunvor Hofmo og utover.

Dette sier anmelderne:

«På et både underfundig og fabulerende vis blir vi introdusert til tolv av våre ledende diktere gjennom litteraturhistorien. Vold skriver lekende og lett, aldri kjedelig.»
Anders Neraal, Bok365

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
222
ISBN
9788205525085
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
20 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«På et både underfundig og fabulerende vis blir vi introdusert til tolv av våre ledende diktere gjennom litteraturhistorien. (...) Ei riktig humørfylt og fargerik bok er det blitt.»

Anders Neraal, BOK365

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tolv diktere i blått:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv