Min side Kundeservice Vår historie Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vårt daglege brød

kornets kulturhistorie
Bak dei krava som bakaren stiller til godt brød og bryggeria til godt øl, ligg genetiske variantar som menneske har merka seg, tatt vare på og utvikla. Gjennom meir enn ti tusen år har ulike samfunn jorda rundt dyrka fram eit stort biologisk mangfald i våre viktigaste kulturplanter. Les mer
499,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 424,-
Bak dei krava som bakaren stiller til godt brød og bryggeria til godt øl, ligg genetiske variantar som menneske har merka seg, tatt vare på og utvikla. Gjennom meir enn ti tusen år har ulike samfunn jorda rundt dyrka fram eit stort biologisk mangfald i våre viktigaste kulturplanter. Vårt daglege brød formidlar denne mangslungne kulturhistoria, der innsiktar frå den molekylære plantebiologien avdekker at plantenes DNA er ei fascinerande forteljing i seg sjølv. Norden ligg i skjæringspunktet mellom dei store brødkulturane i Europa. Kornartane vi er mest kjende med, har alle sitt opphav i det varme Midtausten. Likevel kunne bygget nokre få tusen år seinare mogne så langt nord som til Alta. Kva mutasjonar gjorde dette mogleg? Kva rolle spelar menneske for kornet og kornet for mennesket? Kan den makelause auken i kornproduksjonen på 1900-talet halde fram, og kan vi møte behovet for mat i 2050, når kornet òg skal rekke til drivstoff og industriråvarer?

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Nynorsk
Sider
267
ISBN
9788279901303
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Vårt daglege brød
Format
29 x 22 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vårt daglege brød:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1984

George Orwell
Paperback 
229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv