Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Om revolusjon

«Han [Per Qvale] har generelt gjort en veldig god jobb og har omskapt Arendts tysk til lett og ledig norsk, hvilket ikke er en liten bragd.»

Erle Marie Sørheim, Aftenposten

I Om revolusjon fra 1963 skriver filosofen Hannah Arendt om hvordan revolusjoner har forandret verden, fra den amerikanske og franske revolusjon på 1700-tallet, til store omveltninger og revolusjoner på 1900-tallet. Les mer

499,-
Sendes innen 3 virkedager
I Om revolusjon fra 1963 skriver filosofen Hannah Arendt om hvordan revolusjoner har forandret verden, fra den amerikanske og franske revolusjon på 1700-tallet, til store omveltninger og revolusjoner på 1900-tallet. Arendt sporer revolusjonens skiftende ansikt og dens forhold til krig, mens hun understreker den avgjørende rolle slike hendelser vil spille i fremtiden.

Om revolusjon er et tidløst og sentralt verk for enhver leser som vil forstå de kreftene som har formet vår urolige fortid, nåtid og ikke minst vil komme til å forme vår fremtid.

«Et unikt og dypt fascinerende blikk på politiske endringer preget av vold og store menneskelige omkostninger fra en av de viktigste tenkerne i det 20. århundre.»

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
410
ISBN
9788279904663
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
On revolution
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Han [Per Qvale] har generelt gjort en veldig god jobb og har omskapt Arendts tysk til lett og ledig norsk, hvilket ikke er en liten bragd.»

Erle Marie Sørheim, Aftenposten

«Om revolusjon er en studie av mennesker som går ut i det offentlige rom og inntar plassen sin der. Det er med andre ord en studie av et enestående moderne politisk fenomen, som ikke skjer av nødvendighet, men som tilfeldig inntreffer ut ifra spesifikke historiske betingelser i Amerika og i Frankrike. Det er en studie av hvordan den franske revolusjonen mislykkes, men likevel blir modell for alle følgende revolusjoner, og en studie av hvordan den amerikanske revolusjonen lykkes, men likevel misly»

Helgard Mahrdt, Salongen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Om revolusjon:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

M

Antonio Scurati
Innbundet 
419,- 479,-
 

Ekko

Lena Lindgren
Innbundet 
345,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv