Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

«En trængslernes historie»

en antologi om museumsmannen og historikeren Yngvar Nielsen

Med utgangspunkt i museumsmann og historiker Yngvar Nielsens mangfoldige og ofte kontroversielle akademiske verk tegner denne boken et bilde av kulturvitenskapenes plass og betydning i Norge gjennom noen tiår. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Med utgangspunkt i museumsmann og historiker Yngvar Nielsens mangfoldige og ofte kontroversielle akademiske verk tegner denne boken et bilde av kulturvitenskapenes plass og betydning i Norge gjennom noen tiår. Yngvar Nielsen var en sentral og omstridt figur i norsk kulturvitenskap og politikk fra 1870-tallet og frem til sin død i 1916. Han var utdannet historiker, og ble professor i etnografi og geografi. I nesten 40 år var han bestyrer ved Etnografisk Museum ved universitetet i hovedstaden. Han var også en viktig figur i etableringen av Den Norske Turistforening, Det norske Geografiske Selskab og Norsk Folkemuseum.
Kulturvitenskapenes samfunnsformende kraft er et overordnet tema for boken. Nielsen bedrev strategisk historieskriving, og han ordnet det norske folk og andre folkeslag hierarkisk. Han kartla naturen som industri- og turistlandskap, og han etablerte kulturhistoriske og etnografiske samlinger. Hans tilsynelatende fragmenterte virksomhet har sine sammenhenger, og disse blir utforsket i boken.
Camilla Ruud er kulturhistoriker og museolog med doktorgrad fra Universitetet i Oslo. Gro Ween er antropolog og førsteamanuensis ved Kulturhistorisk Museum, Universitetet i Oslo.

Detaljer

Forlag
Orkana akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
270
ISBN
9788281043992
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
25 x 18 cm
Serie
Instituttet for sammenlignende kulturforskning, Serie B, skrifter 167

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på «En trængslernes historie»:

Søvn

Bjørn Sverre Hol Haugen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jakten

John Ness
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv