Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Mysteriet Norge

hvordan et fattigfolk i nord ble verdens rikeste, frieste og lykkeligste mennesker

Det er mye som ikke er bra i Norge. Kvinner tjener fortsatt mindre enn menn og det er stadig barn som vokser opp i fattigdom. Men zoomer vi ut og sammenligner oss med andre land, fremstår Norge nærmest som et paradis. Les mer

129,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Det er mye som ikke er bra i Norge. Kvinner tjener fortsatt mindre enn menn og det er stadig barn som vokser opp i fattigdom. Men zoomer vi ut og sammenligner oss med andre land, fremstår Norge nærmest som et paradis. På de fleste objektive mål på menneskelig velstand og lykke ligger Norge helt i toppsjiktet, sammen med resten av Norden. De 5 millioner menneskene som bor i Norge er de rikeste, mest likestilte, fornøyde og tillitsfulle utgavene av homo sapiens som noen gang har levd. Hvordan skjedde dette - hvordan ble Norge verdens mest vellykede samfunn? I Mysteriet Norge svarer Harald Eia og Ole-Martin Ihle på dette spørsmålet. De kaller det selv en populærvitenskapelig detektivhistorie, der de går grundig til verks og finkjemmer store statistiske undersøkelser og studerer på nært hold hvordan samfunnsordninger påvirker folks liv. Og med en koronakrise som herjer globalt: hvilke mekanismer er det som er i sving når Norge tar i bruk hele «verktøykassen» og får situasjonen under kontroll? Det handler nemlig ikke bare om penger. I Mysteriet Norge får du det store bildet og en fascinerende og kunnskapsrik analyse av det norske samfunnet.

Medlemsvurdering:
Takk for flott bok! Interessant, opplysende og tankevekkende. Ble minnet på ting jeg lærte på skolen, men hadde glemt igjen... Boken tok også opp sammenhenger jeg ikke visste noe om. Blir glad når bøker gir, endrer og utvikler leseren.

Laila

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Strawberry Publishing
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788284190082
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

M
Mari – 11.01.2022

– Gav den i gave og mottakeren ble fornøyd.

L
Laila – 09.02.2021

– Takk for flott bok! Interessant, opplysende og tankevekkende. Ble minnet på ting jeg lærte på skolen, men hadde glemt igjen... Boken tok også opp sammenhenger jeg ikke visste noe om. Blir glad når bøker gir, endrer og utvikler leseren.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mysteriet Norge:

Søvn

Bjørn Sverre Hol Haugen
Innbundet 
454,- 499,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv