På vegne av venner - Kristopher Schau

På vegne av venner

essay

Kristopher Schau bestemte seg for å gå i kommunale begravelser i Oslo. Men hva når ikke et eneste menneske er til stede under bisettelsen? Les mer
Vår pris
181,-
Spar
18,-

Veil. pris: 199,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 181,-
Spar: 18,-

Veil. pris: 199,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

En ting er at klemmene og anekdotene i etterkant uteblir og at ingen sitter der og kjemper med tårene mens presten gjennomfører liturgien, men hva er det egentlig som skjer? Skjer det noe? Er det noe? Det er tross alt noen som har gått bort. Et liv har opphørt å eksistere, men ingen er der for å ta avskjed. Er det da noe mer enn bare et stort, empatisk, sort hull hvor samfunnet er satt til å gjøre sorgen for oss? Der nasjonen tar seg av det praktiske? Og så blir det ikke noe mer enn det igjen. Praktikaliteter. Det var bare derfor. Jeg ville vite hva dette var; og jeg ville være der.

"Sobert og sympatisk om død, ensomhet og kunsten å gå i begravelser ... han har aldri vært så inkluderende og åpen som i dette 92 sider lange essayet... Alt i en tynn, liten sak jeg tror absolutt alle ville ha forbannet godt av."
Ole Øyvind Sand Holth, Dagbladet

"Det er en varm og deltagende tekst Schau har skrevet, presis uten å bli kjølig og distansert. Søkende og reflektert uten å bli 'klok' og tørr. Selvutleverende uten provokasjoner og pinligheter ... Denne lille boken behøver han ikke glemme. Den kan han tvert imot være stolt av."
Knut Faldbakken, VG

"Schau skriver lett og med bister humor, og uten engang å forsøke å male ut tristessen ... Resultatet er en kort, kort bok om porten til en lang, lang evighet. Svært menneskelig, og varmende i all sin kulde"
Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land

"Prosjektet er grunnleggende sympatisk ... Det er et fint, lite prosjekt som det visselig står respekt av. Hatten av"
Jon Øystein Flink, Klassekampen

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 VG
Terningkast 5 Oppland Arbeiderblad
Terningkast 5 Haugesunds Avis

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 91
ISBN: 9788249507085
Utgave: 1. utg.
Format: 19 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger