Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Rase og historie ; Rase og kultur

Sosialantropologen Claude Lévi-Strauss (f. 1908) regnes som grunnlegger av den strukturalistiske antropologien. To av Lévi-Strauss. tekster foreligger nå for første gang på norsk: Rase og historie og Rase og kultur. Les mer

269,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Sosialantropologen Claude Lévi-Strauss (f. 1908) regnes som grunnlegger av den strukturalistiske antropologien. To av Lévi-Strauss. tekster foreligger nå for første gang på norsk: Rase og historie og Rase og kultur.
Tidlig på 1950-tallet bestilte UNESCO en tekst fra Lévi-Strauss, Rase og historie, som raskt ble et standardverk om antirasisme. Her argumenterer Lévi-Strauss mot forestillingene om at kulturforskjeller skyldes medfødte forskjeller, og mot at kulturer rangeres etter utviklingsnivå.
Nesten tyve år etter suksessen med Rase og historie bad UNESCO Lévi-Strauss om å skrive en ny tekst. Rase og kultur fikk en mer blandet mottakelse enn det første essayet. Lévi-Strauss forsvarer innstendig de små folkeslagenes rett til kulturell overlevelse, noe som innebærer at han er dypt skeptisk til globaliseringen av kulturen.

Detaljer

Forlag
Tapir akademisk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
112
ISBN
9788251918626
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2003
Originaltittel
Race et histoire ; Race et culture
Format
20 x 12 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rase og historie ; Rase og kultur:

Nexus
Ny!

Nexus

Yuval Noah Harari
Innbundet 
449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Karitas

Kristín Marja Baldursdóttir
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv