Institusjonell etnografi

; Ann Christin Nilsen

Hvordan er det mulig å studere vanlige mennesker, hva som påvirker livene deres, og hvordan de lever? Hvilke ulike former for tekster påvirker og regulerer folks hverdag? Denne innføringen i institusjonell etnografi tilbyr en metode for å utforske dette. Les mer
Vår pris
349,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 30.05.21

Vår pris: 349,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 30.05.21

Om boka

Hvordan er det mulig å studere vanlige mennesker, hva som påvirker livene deres, og hvordan de lever? Hvilke ulike former for tekster påvirker og regulerer folks hverdag? Denne innføringen i institusjonell etnografi tilbyr en metode for å utforske dette.

I institusjonell etnografi er det menneskene selv og deres faktiske adferd eller praksis som er studieobjektet, ikke kategorier som roller eller klasse. Folk studeres i de situasjoner, kontekster, kjønn og kropper som er med på å definere hvem de er. Forskeren prøver å betrakte verden fra aktørenes ståsted og å forstå hvordan institusjonene de er uløselig koblet til, påvirker dem på ulike måter. Sentrale begreper i institusjonell etnografi er styringsrelasjoner, ståsted, arbeidskunnskap, institusjonelle forståelser - og tekster; ulike medierte budskap fra institusjonene som omgir oss. Forfatterne forklarer disse med eksempler fra både klassiske studier og egen forskning.

Fakta