Omgitt av psykopater

slik unngår du å bli utnyttet av andre

; Rune R. Moen (Oversetter)

Forstå folk rundt deg bedre – også når de prøver å lure deg trill rundt. Her får du en verktøykasse som kan være hendig både privat og på jobben! Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Paperback

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Paperback
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Vi trives sammen med folk som er hyggelige, hjelpsomme og som får oss til å føle oss bra. Selv når det klinger litt falskt velger vi gjerne å tro det beste fordi det føles så godt. Da kan det være greit med mer kunnskap om både lurifaksene og deg selv slik at du kommer i forkant av nye situasjoner og slipper å føle deg brukt.

Avslør sleipe sjarmører
Hva skal man med fiender når man har slike venner, sier et ordtak. De fleste kan kjenne seg igjen i møter med andre der vi har følt oss utnyttet. Det kan være en karismatisk og sjarmerende kollega eller venn som du plutselig forstår at bare bruker deg. N å kan du lære deg metodene disse sleipe sjarmørene bruker for å oppdage faren i tide og bli klar over hvilke trekk ved akkurat din personlighet som kan bli utnyttet av noen med skjult agenda.

Bli mer bevisst
Trikset er å oppdage manipulatoren før manipulatoren oppdager deg. Som i boksuksessen Omgitt av idioter deles personlighetstypene inn i rød, gul, grønn og blå. Det er til hjelp for å bevisstgjøre deg på hvilke trekk som gjør akkurat deg utsatt, og hvilke trekk hos andre som du skal være ekstra oppmerksom på.

Ta kontrollen
Når du vet hvordan du selv fungerer kan du lettere gjennomskue og stå imot utspekulert manipulasjon fra andre. De virkelig gode manipulatorene er gjerne så sjarmerende og hyggelige at du har forsvarsmekanismene nede i møte med dem. De på sin side liker å kontrollere andre, og kan overtale de fleste til å få det som de vil. De skammer seg ikke over å lyve eller fordreie sannheten hvis det gir dem ønsket effekt.

Vær varsom
Nå er det ikke sånn at man skal dele ut psykopatstempelet hit og dit, men kunsten å gjenkjenne en med manipulatoriske trekk kan spare deg for mye irritasjon og misnøye allerede fra første dag!

VISSTE DU AT ...

  • Mange kan ha psykopatiske trekk uten å være psykopater?
  • Det er bare under 1 % av befolkningen, som fyller kravene til betegnelsen psykopati.
  • Psykopati er en sammenstilling av overflatiske følelsesmessige, mellommenneskelige og atferdsmessige personlighetstrekk.
  • Psykopati kjennetegnes av mangel på empati, anger, skyldfølelse og grunne affekter på det følelsesmessige området, av manipulering og utnytting av andre på det mellommenneskelige feltet, og av atferd som skader andre, for eksempel kriminalitet, på det atferdsmessige feltet.

Kilde: SIFER, om psykopati og personlighetsforstyrrelser

Fakta

Om forfatteren

THOMAS ERIKSON (f. 1965) er foreleser, adferdsforsker og forfatter. Gjennom arbeidet med lederutvikling i bedrifter og organisasjoner har han hjulpet tusenvis av sjefer og ledere til å bli bedre i jobbene sine. Han vet at verktøyene som beskrives i bøkene hans virker. Omgitt av idioter (2018) er en av Sveriges mest solgte fagbøker de siste årene, og er utgitt i over 40 land.