Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fred eller krig

«Den russiske eksilforfattaren Mikhail Sjisjkin gir eit høgst lesverdig innsyn i tankegangen til den russiske opposisjonen ... Alt i alt er «Fred eller krig» ei svært lesverdig og lærerik påminning om at det finst eit anna Russland som treng all den støtte dei kan få, og som det er gal manns verk å boikotta.»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

Fred eller krig (tittelen spiller selvfølgelig på Tolstoj) er en essaysamling om hva det betyr å være russer i dag, om oppvekst under kommunismen og utformingen av 'sovjetmennesket', om de dype historiske røttene til det russiske selvbilde, om følelsen av å se sitt fedreland bli stjålet og overtatt av kriminelle, og den dype skamfølelsen i møtet med de russiske overgrepene i Ukraina. Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Sendes innen 3 virkedager
Fred eller krig (tittelen spiller selvfølgelig på Tolstoj) er en essaysamling om hva det betyr å være russer i dag, om oppvekst under kommunismen og utformingen av 'sovjetmennesket', om de dype historiske røttene til det russiske selvbilde, om følelsen av å se sitt fedreland bli stjålet og overtatt av kriminelle, og den dype skamfølelsen i møtet med de russiske overgrepene i Ukraina. Boka åpner med de seks ordene «det gjør vondt å være russer», en setning som klinger gjennom hele teksten. Det er en dypt personlig tekst, men også preget av Sjisjkins enorme historiske, kulturelle og litterære kunnskaper, her flettes de lange linjene i historien sammen med sylskarpe, dagsaktuelle politiske analyser og filosofiske refleksjoner. Til den norske utgaven har Sjisjkin skrevet to nye kapitler om Putin og Ukraina-krigen.

Mikhail Sjisjkin er en av Russlands mest anerkjente og prisvinnende forfattere, hans roman Venushår (utgitt på norsk i 2010) regnes som et av de sentrale verk i nyere russisk litteratur. Han bor nå i Sveits og er en av de fremste kritikerne av dagens russiske styresmakter, som han har kalt «et kriminelt, korrupt regime der staten utgjør en pyramide av tyver, der valg er blitt en farse ... et slikt land kan ikke være mitt Russland.»

Medlemsvurdering:
Vi er ikke så langt inn i året 2023, men boka er virkelig den beste boka jeg har lest på lenge og desidert årets høydepunkt. Lærerik og innsiktsfull til de grader.

Wenche V.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
222
ISBN
9788202774080
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Frieden oder krieg
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Den russiske eksilforfattaren Mikhail Sjisjkin gir eit høgst lesverdig innsyn i tankegangen til den russiske opposisjonen ... Alt i alt er «Fred eller krig» ei svært lesverdig og lærerik påminning om at det finst eit anna Russland som treng all den støtte dei kan få, og som det er gal manns verk å boikotta.»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

«Mikhail Sjisjkins essaysamling «Fred eller krig» er en påminnelse om at et annet Russland fortsatt er mulig. ... Krig eller fred består av medrivende tekster som også bør leses av dem som allerede deler Sjisjkins syn på Putins Russland. Boka forklarer og setter ord på mange av oss alt sitter inne med. Samtidig er det sørgelig å vite at boka ikke finnes der den virkelig kunne gjort en forskjell, nemlig hos en bokhandler på Arbat i Moskva, gata der forfatteren selv vokste opp.»

Ivar Dale, Vårt Land

«Forfatterens historieskriving er utvilsomt interessant. Mye av det er også kjent stoff, men eksemplene og bildene som Sjisjkin bringer til torgs er besnærende og fristende. Særlig i ei tid da vi har den brutale krigen i Ukraina som en aktuell kulisse.[...] Han har skrevet ei viktig bok, som er egnet til å skape opplyst debatt, uten at man nødvendigvis bør sette to streker under alle svarene han gir.»

Morten Strand, Dagbladet

Kunders vurdering

W
Wenche V. – 24.03.2023

– Vi er ikke så langt inn i året 2023, men boka er virkelig den beste boka jeg har lest på lenge og desidert årets høydepunkt. Lærerik og innsiktsfull til de grader.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fred eller krig:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
363,- 399,-

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-
Berlin
Ny!

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
437,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv