Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Arbeiderklassen

«Et godt og grundig stykke arbeid om arbeidsfolk, utført av hjernenyttige akademikere med blikk for arbeiderklassens mangfold.»

Jonas Bals, Klassekampen, Årets bøker 2021

Arbeiderklassen har i mange år ligget i offentlighetens dødvinkel. Med endringer i det politiske landskapet, NAV-skandalen og koronakrisen har arbeidere igjen kommet på agendaen - også i forskningen. I denne boka presenterer både ferske og etablerte forskere selvstendige forskningsbidrag som gir ny kunnskap om den moderne arbeiderklassen i Norge. Les mer

619,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Arbeiderklassen har i mange år ligget i offentlighetens dødvinkel. Med endringer i det politiske landskapet, NAV-skandalen og koronakrisen har arbeidere igjen kommet på agendaen - også i forskningen. I denne boka presenterer både ferske og etablerte forskere selvstendige forskningsbidrag som gir ny kunnskap om den moderne arbeiderklassen i Norge.

Blant spørsmålene som diskuteres er:

Hvem tilhører arbeiderklassen og hvordan har arbeiderklassen endret seg de siste tiårene? Hva slags status har arbeideryrker i Norge og hva tenker arbeidsgivere og arbeidere selv om dette? Hvilken rolle spiller etnisk bakgrunn og etniske skiller i arbeidsmarkedet for relasjoner mellom arbeidsgiver og arbeidere, og mellom arbeidere? Hvordan ser arbeidsplassfellesskap og -samhold ut i bransjer som er preget av midlertidighet eller av at de ansatte har ulik tilknytning til arbeidsplassen? Hvor viktig er arbeidsliv og arbeidsfolk i norsk nyhetsjournalistikk og hvordan tar arbeiderklassen del i offentligheten? Hva betyr arbeidsmiljø og arbeidsforhold for uførhet og dødsrisiko i arbeiderklassen? Hva er arbeiderklassens politiske preferanser og føler den seg berettiget til å ha politiske meninger? Har «bygda» blitt et homogent sted hvor alle står sammen mot urbane eliter?

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
493
ISBN
9788202646240
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Arbeiderklassen
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Et godt og grundig stykke arbeid om arbeidsfolk, utført av hjernenyttige akademikere med blikk for arbeiderklassens mangfold.»

Jonas Bals, Klassekampen, Årets bøker 2021

«En betimelig og svært viktig bok som løfter frem detaljer om den usynlige arbeiderklassen på en måte som er øyeåpnende. [...] Boken er en oppvisning i sosiologisk samfunnsforskning på høyt nivå.»

Kjetil Vikene, Forskerforum 4/2021

«Jeg får besvart mange av spørsmålene mine i de etterfølgende kapitlene takket være den rike empirien, som er bokas store styrke. Jeg blir mye klokere på hvordan det norske samfunnet ser ut nå.»

Annick Prieur, Tidsskrift for samfunnsforskning 4/2021

«... et friskt pust i klasseforskningen. Boka byr på solide empiriske utforskninger av arbeiderklassens sammensetning og rekruttering, levekår, erfaringer, holdninger og status. [...] Slik den foreligger vil antologien Arbeiderklassen bli stående som et viktig bidrag til den norske klasseforskningen, til tross for at framstillingen av klassen det hele skal handle om, er nærmere en mosaikk enn et samlet portrett.»

Emil Øversveen, Agora 4/2022

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Arbeiderklassen:

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Ren

Alia Trabucco Zerán
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Lupus

Jens Henrik Jensen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv