Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Elite og klasse i et egalitært samfunn

Toppsjiktet i det egalitære Norge kan deles inn i en kulturell overklasse, hvor vi blant andre finner professorer, forlagsdirektører og suksessrike kunstnere; en profesjonell overklasse hvor politikere, byråkrater, leger og jurister er typiske representanter, og en økonomisk overklasse av eiere, investorer og ledere i næringslivet. Les mer

479,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Toppsjiktet i det egalitære Norge kan deles inn i en kulturell overklasse, hvor vi blant andre finner professorer, forlagsdirektører og suksessrike kunstnere; en profesjonell overklasse hvor politikere, byråkrater, leger og jurister er typiske representanter, og en økonomisk overklasse av eiere, investorer og ledere i næringslivet.
Hvilke skillelinjer finnes mellom og innenfor de ulike gruppene på toppen? Hvem rekrutteres til elitene og etter hvilke prinsipper skjer det? Går elitestatus i arv? Hvor mye makt har elitene, og har makten endret seg over tid? Mener medlemmer av elitegrupper at de selv tilhører en elite? Finnes det systematiske, vedvarende og til dels også økende ulikheter i det egalitære Norge?

Dette er noen av spørsmålene i denne antologien, som presenterer klassiske og nyere teoretiske og metodiske tilnærminger til studiet av elite og klasse, og diskuterer aktuelle spørsmål knyttet til eliter og klasse, i et norsk og internasjonalt perspektiv.

«Listen skal ligge høyt for å skrive ord som «skal du bare lese én bok ?», men jeg går god for det: Skal du bare lese én bok om overklasser og eliter i Norge, må det bli denne.»
Ragnhild Fjellro, Forskerforum

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
267
ISBN
9788215021836
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Elite og klasse i et egalitært samfunn
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Elite og klasse i et egalitært samfunn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Israel

Marte Heian-Engdal
Innbundet 
454,- 499,-
 

1793

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv