Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Et kor av minoriteter

«... en mektig kjærlighetsfortelling, en tragedie, i så vel klassisk som moderne forstand.»

Jan Askelund, Stavanger aftenblad

På den nigerianske landsbygda oppdager den unge hønsebonden Chinonso en dag en kvinne som prøver å kaste seg utfor en bro. Den forskrekkede mannen hiver to av sine fineste fugler ned i elven for å vise jenta hvor farlig et fall kan være. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
På den nigerianske landsbygda oppdager den unge hønsebonden Chinonso en dag en kvinne som prøver å kaste seg utfor en bro. Den forskrekkede mannen hiver to av sine fineste fugler ned i elven for å vise jenta hvor farlig et fall kan være. Det blir innledningen til et kjærlighetsforhold mellom Chinonso og Ndali. Men Ndali sliter med å se for seg en fremtid omgitt av høns, og hennes velstående familie motsetter seg forholdet fordi Chinonso mangler utdannelse. Den avvisningen inspirerer ham til å selge alt han eier for å dra fra Nigeria til en annen del av verden og lære - bare for å oppleve at han blir lurt, og at drømmen om en fremtid sammen med Ndali blir stadig mer uoppnåelig.

Et kor av minoriteter er fortalt av Chinonsos chi. Det er i igbo-kulturen en voktende ånd som har levd å hundrevis av år. Romanens sammenveving av nigerianske igbo-tradisjoner og elementer av gresk drama, gjør at den kan leses som en moderne variant av Homers Odysseen. En hjerteskjærende beretning om skjebne - og om viljen til å utfordre skjebne.

«Det er nesten drøyt hvor bra denne romanen er ... Obioma løfter en fattig hønsebonde på den nigerianske landsbygda inn i verdenslitteraturens ypperste liga ... Det er mesterlig gjort.» Eskil Skjeldal, Vårt land

Detaljer

Forlag
Font
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
442
ISBN
9788202679484
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
An orchestra of minorities
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«... en mektig kjærlighetsfortelling, en tragedie, i så vel klassisk som moderne forstand.»

Jan Askelund, Stavanger aftenblad

«Det er nesten drøyt hvor bra denne romanen er ... Obioma løfter en fattig hønsebonde på den nigerianske landsbygda inn i verdenslitteraturens ypperste liga ... Det er mesterlig gjort.»

Eskil Skjeldal, Vårt Land

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et kor av minoriteter:

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Xiania

Lotta Elstad
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv