Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Forsoningen

Forsoningen av Fred Uhlmankom ut i 1971, men ble først virkelig lagt merke til noen år senere da Arthur Koestler utropte den til «et lite mesterverk». Det er en bok om vennskap og den påvirkning det utsettes for av omgivelsene. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Forsoningen av Fred Uhlmankom ut i 1971, men ble først virkelig lagt merke til noen år senere da Arthur Koestler utropte den til «et lite mesterverk». Det er en bok om vennskap og den påvirkning det utsettes for av omgivelsene.

«Han kom inn i mitt liv i februar 1932 og forlot det aldri siden.» Slik begynner denne lille perlen av en roman.

Klokken tre en grå, mørk, tysk vinterettermiddag forstyrres roen i klasserommet av at en ny gutt begynner i klassen. 16-åringe Hans er fascinert av den aristokratiske nykommeren, Konradin, og innen kort tid blir de venner. Det blir et dypt vennskap der de deler interesser, lange samtaler og turer på fjellet. Men guttene lever i et omskiftelig Tyskland. Den mørke politiske utviklingen rammer hard og slår sprekker i vennskapet - mot begges vilje.

Medlemsvurdering:
Ei hjartevarm og rørande bok med eit tema som er aktuelt til alle tider. Eg vil på det varmaste tilråde at både vaksne og unge les ho. Ei bok som vil eigne seg godt til undervisning i litteratur og samfunnsfag i både ungdoms- og vidaregåande skule.

Rita Lill Myklebust

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
Sider
107
ISBN
9788202680077
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Reunion

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Rita Lill Myklebust – 28.03.2018

– Ei hjartevarm og rørande bok med eit tema som er aktuelt til alle tider. Eg vil på det varmaste tilråde at både vaksne og unge les ho. Ei bok som vil eigne seg godt til undervisning i litteratur og samfunnsfag i både ungdoms- og vidaregåande skule.

R
Rose-Marie – 10.01.2009

– Dette er en nydelig liten bok om vennskapet mellom jøden Hans og den ariske aristokraten Konradin - et vennskap som oppsto i begynnelsen av 30-årene i Tyskland. Hitler sitter ved makten, men ingen tar ham særlig alvorlig. Vennskapet mellom de to guttene, som på mange måter kommer fra to totalt forskjellige verdener selv om de bor i samme land, skildres med en var ømhet. Selv ikke et gryende kjærlighetsforhold kunne ha vært skildret vakrere. Politikk er noe som angår de voksne, ikke barna ... tror de. Men så blir det nettopp politikken som etter hvert kommer til å skille dem. For selv ikke gymnaset de går på, som har vært en smeltedigel og fritenkerborg for elever med lik bakgrunn både hva gjelder religion, tankesett og verdier for øvrig, unngår å bli påvirket av strømningene i Hitler-Tyskland. Motsetninger oppstår mellom elevene, og det blir vanskeligere og vanskeligere for de to guttene å opprettholde sitt vennskap. Språket i boka er elegant og samtidig enkelt, og det var en fryd å lese denne lille historien! Det er ordentlig trist at Uhlman aldri skrev noe mer enn dette ...

Oppdag mer

Bøker som ligner på Forsoningen:

Eitranes

Lars Ove Seljestad
Innbundet 
390,- 429,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv