Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Gjestene

roman

« Svært underholdende: Ravatn skiller seg ut med sin sans for gode plott og ulmende uhygge (...) en mester i sin sjanger. »

VG

Karin og Kai takkar motvillig ja til å låne ei luksuriøs hytte ved Oslofjorden. Men Karin er ikkje noko skjergardsmenneske, og det som kunne ha blitt eit fint avbrekk frå kvardagen, blir i staden ei påminning om alt det ho ikkje har.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

«Hytta var ikkje så prangande og vulgær som eg hadde håpa, tvert imot var ho smakfull og diskret, i grånande tre, glas og naturstein.

Ja, dette var – hm, sa eg og kom ikkje på noko. Eg hadde ønskt meg noko meir invaderande og blautkakeaktig kritikkverdig. Her var det ved første augekast ingenting Kai og eg kunne latterleggjere og håne og styrke alliansen vår på kostnad av, berre miljøvennlege materiale og ekstreme privilegium.»

Karin og Kai takkar motvillig ja til å låne ei luksuriøs hytte ved Oslofjorden. Men Karin er ikkje noko skjergardsmenneske, og det som kunne ha blitt eit fint avbrekk frå kvardagen, blir i staden ei påminning om alt det ho ikkje har. I møte med hyttenaboane, eit kjent forfattarpar, kjem Karin i skade for å servere ei kvit løgn, og snart har ho og Kai vikla seg inn i noko dei ikkje så lett kan vikle seg ut av.

Gjestene er ein roman om å samanlikne seg med andre og komme til kort.

Medlemsvurdering:
Trodde jeg skulle mislike p lese på nynorsk, men glemte at det var nynorsk jeg leste. Det er første gang jeg leser en bok av denne forfatter, ble positiv overrasket, både språk og innhold

Eva Gravem Knutsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk
Sider
174
ISBN
9788234003349
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm
Nr
8207984

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

« Svært underholdende: Ravatn skiller seg ut med sin sans for gode plott og ulmende uhygge (...) en mester i sin sjanger. »

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Uhyre sinnrikt og smart både uttenkt og utført. Historien, karakterene, sprangene i tid, alt sitter som støpt, et lite mikrobilde av Norge anno 2022»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Fornøyelig og pinlig om menneskelig svakhet. [...] Grip nærmeste pute!»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«Ravatn tar situasjonskomedie til et nytt nivå. [...] Og selv om ærligheten som kjent varer lengst, er løgnen morsommere. Gjestene fikk meg til å le høyt. Alt er så stramt, så gjennomført. Ingenting står uten en grunn. Agnes Ravatn gir ikke romankarakterene sine tilfeldige yrker, hun deler ikke ut intetsigende replikker. Iris heter Iris og ikke for eksempel Siri. Og Karin heter Karin. Ravatn er rett og slett himla god til å skrive»

Maren Simonsen, Bok365

«Gjestene er et tett psykologisk drama hvor den ene løgnen tar den andre. Ravatn drar oss rett inn i handlingen. Språket er effektivt og elegant, tonen er vittig og syrlig. Handlingen har akkurat nok av påfunn og nerve til at du ikke har lyst til å legge den fra deg. [...] "Gjestene" er så stram, konsis og fengende at den er en mulig kur for avdankede lesere [...] Det er fristende å lese boken i ett strekk»

Mari Grydeland, Aftenposten

«En herlig roman som gjør at man føler seg en smule ille til mote på hovedpersonen sine vegne, samtidig som den kanskje er en liten vekker for oss alle om sammenligningens makt. Det er noe svært så menneskelige med denne sammenligningen av vellykkethet, og måten Ravatn har satt det på spissen på er temmelig genialt»

Nancy Øvrehus, Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

E
Eva Gravem Knutsen – 06.04.2023

– Trodde jeg skulle mislike p lese på nynorsk, men glemte at det var nynorsk jeg leste. Det er første gang jeg leser en bok av denne forfatter, ble positiv overrasket, både språk og innhold

E
Eva Øvren – 05.04.2023

– Snedig historie om personer som later som de er noen andre. På grunn av lavt selvbilde hos hovedpersonen og følelsen av å bli sett ned på, serveres den ene løgnen etter den andre. Det viser seg at det også er andre som kan det med å late som. God historie fortalt med godt språk.

I
Inger Halvorsen – 04.04.2023

– Sikker i språk og i stil.koste meg med denne.

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 13.01.2023

– Skarpt og humoristisk om livet slik det ble (og kanskje ikke helt slik man hadde tenkt). Karin roter det bra til for seg i et anfall av fandenivoldskhet, men Ravatn har stålkontroll på balansen mellom det humoristiske, observante og alvorlige i fortellingen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gjestene:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-
De der
Ny!

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv