Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Slutten på jordens ende

essays

"Tittelessayet er alene verd boken..." "Romanforfatteren, fuglekikkeren og provokatørens 16 essays ypper til bråk i flere leire." "Den optimistiske pessimisten provoserer friskt i en god oversettelse!"

Stein Roll, Adresseavisen

Siden gjennombruddet med Korrigeringer i 2001, har Jonathan Franzen seilet opp som en av de viktigste, amerikanske forfatterne i sin generasjon. Han er også en skarp essayist. I Slutten på jordens ende, spenner han opp et bredt lerret. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Siden gjennombruddet med Korrigeringer i 2001, har Jonathan Franzen seilet opp som en av de viktigste, amerikanske forfatterne i sin generasjon. Han er også en skarp essayist. I Slutten på jordens ende, spenner han opp et bredt lerret. Selv om temaene er store og varierte, går klimaangsten som en tråd gjennom flere av essayene: Hvordan skal vi finne mening i en verden på kanten av økologisk krise, der sjansene for å snu blir stadig mindre?

Essayene i denne samlingen er velskrevne, presise, undersøkende og ofte morsomt sørgmodige. Franzen skriver om gamle og brutte vennskap; om kapitalisme og teknologiskepsis; om fotografi og litteratur. Ved flere anledninger, skriver han også om sin fascinasjon for fugler, og mismotet over fremtiden som venter dem. Likevel er det aksept, ikke resignasjon, som er betegnende for disse essayene - enten det dreier seg om klima eller brutte vennskap. Som alltid benytter Franzen sin særegne evnen til å finne små detaljer fra hverdagen, utsette dem for sitt granskende blikk, og vise frem noe slående allment i det partikulære. Slutten på jordens ende rommer essay om det vi deler, tingene som forener oss, eller tingene som har potensial til å gjøre det.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
237
ISBN
9788202598174
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
The end of the end of the world
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"Tittelessayet er alene verd boken..." "Romanforfatteren, fuglekikkeren og provokatørens 16 essays ypper til bråk i flere leire." "Den optimistiske pessimisten provoserer friskt i en god oversettelse!"

Stein Roll, Adresseavisen

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Slutten på jordens ende:

Fengslet

Andreas Ribe-Nyhus
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
436,- 479,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv