BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Cannabisboka

Ett av målene med denne boken har vært å bidra med faktakunnskap slik at debatten kan bli mer opplyst. Således kan det sies at boken som helhet representerer forfatternes innsikt i den nyeste forskningen på cannabis. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Ett av målene med denne boken har vært å bidra med faktakunnskap slik at debatten kan bli mer opplyst. Således kan det sies at boken som helhet representerer forfatternes innsikt i den nyeste forskningen på cannabis.

En av årsakene til den høylytte debatten rundt cannabis er måten samfunnet har møtt cannabisbruk og cannabisbrukere på. Boken starter derfor med et historisk tilbakeblikk som beskriver da det moderne narkotikaproblemet oppsto i Norge, og hvordan kontrollpolitikken ble det viktigste forebyggende virkemiddelet fra myndighetenes side.

Selv om farene ved bruk av cannabis kanskje har vært overdrevet i tidligere tider, betyr det ikke at cannabis er helsekost. Forfatterne belyser risikoen for negative konsekvenser for psykisk og fysisk helse, sosiale relasjoner og/eller økonomi. Ett av målene med denne boken har vært å bidra med faktakunnskap slik at debatten kan bli mer opplyst.

Boken kan ses som et innlegg i den pågående debatten om cannabis og legalisering.

Anne Line Bretteville-Jensen er samfunnsøkonom, ph.d. og seniorforsker ved Folkehelseinstituttet. Hun er tilknyttet EMCDDA i Lisboa.
Jørgen G. Bramness er psykiater og seniorforsker ved Nasjonalt kompetansesenter for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse, Sykehuset Innlandet, Hamar og ved Folkehelseinstituttet og professor ved UiT - Norges arktiske Universitet, Tromsø.

De øvrige bidragsyterne er Jasmina Burdzovic Andreas / Liliana Bachs / Ola Røed Bilgrei /Silje Louise Dahl / Ragnar Hauge / Stine Marie Havig / Odd Hordvin / Jørg Mørland / Hilde Pape / Eline Borger Rognli / Ingeborg Rossow / Thomas Anton Sandøy / Astrid Skretting / Øystein Skjælaaen.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Nynorsk
Sider
243
ISBN
9788215034409
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Cannabisboka
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Cannabisboka:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv