Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den kliniske samtalen

kommunikasjon og pasientbehandling

I denne boka tar forfatterne for seg lege/pasientforholdet ut fra individuelle og sosialpsykologiske synsvinkler med eksempler fra klinisk praksis.

. Hva kjennetegner et godt terapeut/pasientforhold?

. Les mer

749,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
I denne boka tar forfatterne for seg lege/pasientforholdet ut fra individuelle og sosialpsykologiske synsvinkler med eksempler fra klinisk praksis.

. Hva kjennetegner et godt terapeut/pasientforhold?

. Hvorfor reagerer folk så forskjellig på sykdom?

. Hva er sykdomsadferd?

. Hvordan kan man forklare placeboeffekten?

Dette er noen av de mange spørsmål forfatterne belyser i denne boka.

Denne 2. utgaven, som er ajourført og noe utvidet med nyere forskningsresultater, er

beregnet for medisinstudenter, men vil også være viktig for psykologer,
sykepleiere og andre grupper innenfor helsesektoren som har kontakt med ulike pasientgrupper.

Medlemsvurdering:
Boken tar for seg viktige aspekter ved klinisk kommunikasjon. Forfatterne viser hvordan man bør bygge opp en klinisk samtale, og belyser viktigheten av åpne og lukkede spørsmål, samt betydningen av empati. Man får mange gode eksempler på god og dårlig kommunikasjon. Gjennom hele boken henvises det til studier knyttet til kommunikasjon og klinisk arbeid. I så måte er boken bygget evidens. Dette er en meget informativ bok, og særlig de første kapitlene inneholder mange gode tips. I tillegg er boken godt skrevet, og svært systematisk inndelt. Mange viktige temaer gjennomgås. Jeg velger å påstå at dette er en svært viktig bok. Kommunikasjonen i et lege/pasientforhold er av helt avgjørende betydning. Jeg satt derfor med følgende spørsmål: Hvorfor er ikke denne boken pensum på medisinstudiet? Denne boken bør leses av absolutt alle medisinstudenter og leger.

kommunikasjon

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
283
ISBN
9788205352971
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

k
kommunikasjon – 08.11.2008

– Boken tar for seg viktige aspekter ved klinisk kommunikasjon. Forfatterne viser hvordan man bør bygge opp en klinisk samtale, og belyser viktigheten av åpne og lukkede spørsmål, samt betydningen av empati. Man får mange gode eksempler på god og dårlig kommunikasjon. Gjennom hele boken henvises det til studier knyttet til kommunikasjon og klinisk arbeid. I så måte er boken bygget evidens. Dette er en meget informativ bok, og særlig de første kapitlene inneholder mange gode tips. I tillegg er boken godt skrevet, og svært systematisk inndelt. Mange viktige temaer gjennomgås. Jeg velger å påstå at dette er en svært viktig bok. Kommunikasjonen i et lege/pasientforhold er av helt avgjørende betydning. Jeg satt derfor med følgende spørsmål: Hvorfor er ikke denne boken pensum på medisinstudiet? Denne boken bør leses av absolutt alle medisinstudenter og leger.

P
Pluss – 06.03.2006

– "Den kliniske samtalen" tror jeg er en viktig bok for både leger og legestudenter, samt andre som arbeider innen helsevesenet. Som tittelen antyder, tar boken for seg ulike aspekter ved møtet mellom pasient og lege. Den gir mange tips om hvordan man som lege kan oppnå en bedre kommunikasjon, noe som naturligvis er viktig for både legen og pasienten. Den gir også informasjon om hvordan man skal takle spesielle grupper av pasienter, f.eks. den narkomane, den aggresive, den døende og så videre.
Boken forteller altså mye om ting det er veldig viktig å være oppmerksom på i en klinisk situasjon. Boken er dessuten skrevet i et lettlest språk, og har mange gode eksempler.

S
Stud.med. – 23.01.2006

– Denne boka står på litteraturlisten til 1. semester på medisin i Oslo, og leses i forbindelse med medisinske atferdsfag. Den tar opp emner som lege/pasient-forholdet, placeboeffekt, vanskelige temaer og spesielle pasienter, barn på sykehus osv. Denne boka tar også for seg selve konsultasjonen mellom behandler og pasient. Den er morsom og enkel å lese, fordi språket er lett og ledig. En annen fordel er at boka inneholder mange eksempler på forskjellige kasus og samtaler.
Jeg kan absolutt anbefale å lese boka, både til medisinstudenter og andre interesserte. Som tittelen på boka antyder, er det først og fremst den kliniske samtalen, eller konsultasjonen, som er den største delen av boka. Men også andre temaer blir som nevnt berørt.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den kliniske samtalen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Bernt
Ny!

Bernt

Erica Berntsen
Innbundet 
429,-
 

Strikk

Lene Holme Samsøe
Innbundet 
399,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv