Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den siste song

sang og musikk som støtte i rehabilitering og lindrende behandling

Musikk har vært del av menneskenes helbredende ritualer i uminnelige tider. Vi merker at musikk gjør noe med oss - men hva? I denne boken forklarer Myskja hvorfor og hvordan musikk kan øke livskvaliteten i alderdommen og i livets siste fase. Les mer

579,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Musikk har vært del av menneskenes helbredende ritualer i uminnelige tider. Vi merker at musikk gjør noe med oss - men hva? I denne boken forklarer Myskja hvorfor og hvordan musikk kan øke livskvaliteten i alderdommen og i livets siste fase. Metodisk bruk av sang og musikk baner vei for et tettere og mer systematisk samarbeid mellom kulturliv, musikkterapeutiske disipliner og helsevesen. Ved hjelp av denne boken kan helsearbeidere og andre terapeuter uten musikkfaglig bakgrunn ta i bruk sang og musikk som metode på en trygg, systematisk og evaluerbar måte. Den gir også pasienter og pårørende innblikk i hvordan de selv kan bruke sang og musikk terapeutisk. Forfatteren gir en fyldig oversikt over aktuell musikk og over sanger og utøvere. Boken er vitenskapelig og forskningsbasert, samtidig som den er krydret med anekdoter og situasjonsrapporter fra hverdagen for mange eldre. Målgruppen for boken er studenter i helse- og sosialfag, helsepersonell med interesse for miljøtiltak, lindrende omsorg og helhetlig behandling, musikkterapeuter, musikkterapistudenter og pårørende. Boken gir musikkterapeuter ny innsikt i rytmisk auditiv stimulering og andre tilsvarende teknikker innen nevrologisk musikkterapi. Audun Myskja er lege og spesialist i allmennmedisin. Han har de senere år ledet prosjekter med musikk som støttebehandling ved Geria ressurssenter for aldersdemens/alderspsykiatri ved Ullevål sykehus, i Kirkens Bymisjon og i Norges Parkinsonforbund, og er konsulent for flere andre prosjekter knyttet til sammenhengen mellom kreativitet, mestring og helse. Han arbeider som faglig leder ved Senter for livshjelp i Ski og som overlege ved Bergen Røde Kors Sykehjem.

Medlemsvurdering:
Denne boken er gull verd for alle som arbeider i eldreomsorgen. Her kan en lære å bruke musikk i mange forskjellige situasjoner. Musikk kan være både til hygge, men også i vanskelige situasjoner i livsfasen. Det kan hjelpe personer med demens til å huske og også finne språket som kanskje er blitt borte. En får lære at det er viktig å ha en tanke bak når en bruker musikk, ikke bare sett den på å la det surre og gå.

Merethe Trones

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
253
ISBN
9788276749519
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

M
Merethe Trones – 19.05.2016

– Denne boken er gull verd for alle som arbeider i eldreomsorgen. Her kan en lære å bruke musikk i mange forskjellige situasjoner. Musikk kan være både til hygge, men også i vanskelige situasjoner i livsfasen. Det kan hjelpe personer med demens til å huske og også finne språket som kanskje er blitt borte. En får lære at det er viktig å ha en tanke bak når en bruker musikk, ikke bare sett den på å la det surre og gå.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den siste song:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tid

Carlo Rovelli
Innbundet 
318,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv