Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Helsefremmende lokalsamfunn

Kan mennesker påvirkes til å foreta positive helsevalg? Helsefremmende arbeid er å styrke de faktorene som setter mennesker i stand til å bedre og bevare sin helse.

Det er ikke lenger de smittsomme sykdommene som utgjør den største trusselen mot menneskers liv og helse i vår del av verden, men våre levevaner og vår livsstil. Les mer

539,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Kan mennesker påvirkes til å foreta positive helsevalg? Helsefremmende arbeid er å styrke de faktorene som setter mennesker i stand til å bedre og bevare sin helse.

Det er ikke lenger de smittsomme sykdommene som utgjør den største trusselen mot menneskers liv og helse i vår del av verden, men våre levevaner og vår livsstil. Overvekt som følge av usunt kosthold og inaktivitet er for eksempel i ferd med å bli en av våre største folkehelseutfordringer.

I Norge legger den nye folkehelseloven og samhandlingsreformen opp til at det helsefremmende arbeidet i stor grad skal foregå på kommunenivå. Det er med andre ord lokalsamfunnet som skal være den viktigste arenaen for det helsefremmende arbeidet i fremtiden. Helsefremmende lokalsamfunn tar utgangspunkt i disse føringene.

Forfatterne presenterer en verktøykasse av modeller som kan benyttes i det praktiske arbeidet, for eksempel stadiemodellen for endring, precede-proceed-modellen og sosial markedsføring.

"Det som gjør at jeg absolutt vil anbefale denne nye boken til alle helsearbeidere, er oppdateringen på regelverk og god teori, men først og fremst glimrende pedagogisk grep på hvordan ta fatt på dette veldig kompliserte medisinske arbeidet med så stor politisk kontaktflate." Tidsskrift for Den norske legeforening

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
234
ISBN
9788205410688
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Format
24 x 16 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Helsefremmende lokalsamfunn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv