Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mellom makt og hjelp

om det flertydige forholdet mellom klient og hjelper

Hva skjer når mennesker kommer i en situasjon hvor de trenger hjelp fra noen som også representerer et maktapparat?

Denne boken handler om grunnleggende utfordringer i samspillet mellom klient og hjelper. Les mer

439,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Hva skjer når mennesker kommer i en situasjon hvor de trenger hjelp fra noen som også representerer et maktapparat?

Denne boken handler om grunnleggende utfordringer i samspillet mellom klient og hjelper. Forfatteren retter oppmerksomheten mot gråsoner, tvetydigheter og dilemmaer som er en del av slike møter, og viser hvordan profesjonelle hjelpere kan krenke sine klienter, selv når intensjonene er gode og det skjeve maktforholdet mellom partene lite synlig.

Boken henvender seg til alle som arbeider med mennesker, og som ønsker å gjøre dette på en faglig kompetent og etisk forsvarlig måte. Boka er pedagogisk tilrettelagt for bruk av bachelor- og masterstudenter innen helse- og sosialfag. Teksten vil også kunne passe for praktikere i tilknytning til disse fagområdene.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
169
ISBN
9788215021980
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

c
crazy – 16.04.2006

– Boken "Mellom makt og hjelp" tar utgangspunkt i møtet mellom klient og hjelpeapparat. Boken setter søkelys på at det alltid er et spekter av makt i en klient - hjelper og at det er viktig å være bevisst på dette. Viktig å være klar over hvordan makten kan påvirke relasjonen. Forfatteren skriver i boken om hvordan det er å bli klient og ulike relasjoner man kan ha til hjelpeapparatet, hvordan holdninger og verdier vi som hjelpepersonell bør tenke over og om krenkelser og følelser rundt dette. En bra bok som får tankene til å surre. En bok som tar opp en del sentrale etiske dillemmaer i arbeidet med klienter, som vi kanskje ikke alltid tar oss tid til å tenke over. Anbefales til alt helsepersonell!!

C
CommodoreA – 29.11.2005

– Denne boka er både en analyse av forholdet mellom hjelper og bruker, men er vel så mye en bok om etikk. Den tar utgangspunkt i å forstå relasjonen mellom bruker og hjelper som et tvetydig forhold: På den ene siden innebærer hjelperposisjonen muligheten til å hjelpe, på den andre siden muligheten til å krenke.
En slik bok er etter min mening viktig for alle som arbeider i helsevesenet. Denne inneholder dype men samtidig jordnære refleksjoner om fagetikk, profesjonalitet, holdninger til og krenkelser av pasienter. Boka tar utgangspunkt i eksempler som mange kan kjenne seg igjen i. Den er lett å lese, men ikke noen enkel og overfladisk bok. Alt i alt er den verdt å lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mellom makt og hjelp:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv