Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Myter om velferd og velferdsstaten

Denne boka er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.

Utbyggingen av velferdsstaten i etterkrigstiden hører til en av de mest sentrale endringer i det norske samfunn, og er ofte et tema i den offentlige debatten. Les mer

279,-
Paperback
Produseres på bestilling
Denne boka er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.

Utbyggingen av velferdsstaten i etterkrigstiden hører til en av de mest sentrale endringer i det norske samfunn, og er ofte et tema i den offentlige debatten. I denne debatten inngår forestillinger og ideer i form av myter. Forskningsantologien Myter om velferd og velferdsstaten løfter fram et utvalg av myter fra det offentlige ordskifte og nyanserer disse.

Boken trekker en historisk tråd til Myten om velferdsstaten, utgitt av Pax i 1970, med en oppfølger i 1995 - og ser på hvordan diskusjonene om velferdsstaten har endret seg. Deretter får leseren et innblikk i fem sentrale myter: at en sterk stat ikke kan forenes med et aktivt samfunn; at det å motta velferdstjenester eller ytelser skaper avhengighet; at det er en uønsket eldrebølge på vei som truer velferdsstaten; at alenemødre lurer til seg velferd og at kriminalitet møtes med straff i form av 'fengselspine'.

Myter om velferd og velferdsstaten er skrevet av seks velferdssosiologer ved Universitetet i Bergen. Artiklene er samlet sett et velferdssosiologisk bidrag til å gjøre debatten om velferdsstaten mer kunnskapsbasert og dynamisk. Boken henvender seg til alle som er interessert i den politiske debatten om velferd og velferdsstaten, samt utviklingen av denne. Boken egner seg også godt som innføring for studenter i samfunnsfag generelt og (velferds)sosiologi spesielt.

Detaljer

Forlag
NOASP / Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
148
ISBN
9788202636289
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Myter om velferd og velferdsstaten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
189,-
 

Tronen

Kiera Cass
Paperback 
181,- 199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv