Rabattkode: skuddår for -29% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Profesjonell utvikling og faglig veiledning

et fellesfaglig perspektiv for helse-, sosiale og pedagogiske profesjoner : helhetsperspektiv, relasjonskompetanse, refleksjon, mentalisering, traumebevissthet

Arbeid med relasjoner krever profesjonalitet hos alle faggrupper.
Det forutsetter en evne til å se og forstå klienten, eleven, pasienten og de pårørende og å kunne registrere og regulere sine egne følelser. Les mer

589,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Arbeid med relasjoner krever profesjonalitet hos alle faggrupper.
Det forutsetter en evne til å se og forstå klienten, eleven, pasienten og de pårørende og å kunne registrere og regulere sine egne følelser. Videre legger det grunnlaget for respektfulle holdninger og integrering av kunnskaper. Arbeid med relasjoner er dessuten krevende følelses- og holdningsmessig så vel som kognitivt. Veiledning er derfor nødvendig, både for å sikre klienten en faglig etisk forsvarlig behandling og for å forebygge utbrenthet hos utøveren.

Boken omhandler et felles kompetanseområde i helsefaglig, psykososialt og pedagogisk arbeid. Forfatteren tar opp utviklings- og veiledningsprosessen samt ulike veiledningsmetoder, og formidler en pedagogisk tilnærming som først og fremst er utviklet innenfor praktisk «psykososialt» arbeid.

Profesjonell utvikling og faglig veiledning bygger på Killéns tidligere utgivelse Faglig veiledning, som igjen var basert på hennes engelske magistergrad. Forfatteren legger i denne utgaven større vekt på barneperspektivet, tilknytningsforståelse, traume- og hjerneforskning og relasjonskompetanse. I denne femte utgaven er dessuten betydningen av god mentaliseringsevne understreket. Dette er kunnskap og kompetanse som favner ulike fag, og som derfor er av grunnleggende betydning for veiledere og andre som er engasjert i veiledning av helse- og sosialpersonell, så vel som lærere og barnehagepersonale, i studietiden og på etterutdanningsnivå. Boken henvender seg dessuten til praktikere innenfor disse områdene som ønsker å arbeide videre med sin egen utvikling.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
283
ISBN
9788205500730
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
22 x 15 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Profesjonell utvikling og faglig veiledning:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gilead

Marilynne Robinson
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv