Rabattkode: skuddår for -29 % på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Utviklingshemning og habilitering

innspill til habiliteringsprosessen

Boken presenterer sentrale temaer for habiliteringstilbudet til utviklingshemmede og deres familier. Målet med habiliteringsarbeid er å støtte og fremme sosial deltakelse, livskvalitet og en positiv utvikling på alle livsområder. Les mer

599,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Boken presenterer sentrale temaer for habiliteringstilbudet til utviklingshemmede og deres familier. Målet med habiliteringsarbeid er å støtte og fremme sosial deltakelse, livskvalitet og en positiv utvikling på alle livsområder. Det krever en bred tverrfaglig tilnærming, og boken inneholder bidrag som spenner over et mangfold av problemstillinger og tilnærminger.
I boken redegjør forfatterne for ulike syn på habilitering, juridiske rettigheter og selvbestemmelse, samtidig som ulike sider ved å bistå andre til best mulig livskvalitet presenteres. Forfatterne skriver om samarbeid rundt habiliteringsprosesser som inkluderer både kartlegging og påvirkning av rammebetingelser og av relasjoner mellom omsorgspersoner og tjenestemottakere. Boken gir nye innspill til habiliteringsprosessene, og den omhandler:

- perspektiver på habilitering
- fysisk aktivitet
- rett til helse- og sosialhjelp
- arbeidsmuligheter
- selvbestemmelse
- avtalestyring
- livskvalitet
- livssynsfrihet
- sosialt nettverk
- sorg
- seksualitet
- konfliktmekling
- sansesvikt
- rusmisbruk
- aldring
- kriminalitet
- oral helse
- selvskading
- medisinsk oppfølging
- utfordrende atferd
- hjelpemidler
- samtalebehandling

Forfatterne er nasjonale ressurspersoner på emnene de skriver om, og boken er skrevet for bachelorstudenter og ansatte i kommuner og spesialisthelsetjenester, men den vil også være interessant for foreldre og støttepersoner i nettverket til personer med utviklingshemning.

Bokens redaktører er Jarle Eknes og Jon A. Løkke. Eknes er fagsjef i Stiftelsen SOR og har skrevet og redigert flere bøker om psykisk helse og utviklingshemning. Løkke er ansatt ved Høgskolen i Østfold og har tidligere skrevet om psykiske lidelser, veiledning og temaer knyttet til atferdsanalyse.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
292
ISBN
9788215013428
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
26 x 19 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Utviklingshemning og habilitering:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv