Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Trygve Bratteli

en fortelling

"Det er den beste fortelling som er skrevet om en nordmann født i det tyvende århundre."

Olav Versto, VG

"Det er ikke godt å si når Trygve Bratteli entret undertegnedes bevissthet, men det må ha vært midt på sekstitallet en gang, og gjennom TV-ruta, det mediet man sier aldri ble hans. Han ble født på Nøtterøy i 1910, omtrent samtidig med at Oskar Braaten debuterte med "fortællinger", som i tidens ånd ble døpt "Kring fabrikken". Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
"Det er ikke godt å si når Trygve Bratteli entret undertegnedes bevissthet, men det må ha vært midt på sekstitallet en gang, og gjennom TV-ruta, det mediet man sier aldri ble hans. Han ble født på Nøtterøy i 1910, omtrent samtidig med at Oskar Braaten debuterte med "fortællinger", som i tidens ånd ble døpt "Kring fabrikken". Undertegnede er født i 1954 og tilhører dessertgenerasjonen, avlet og oppdratt i ly av niårig skole, sunn mat, full sysselsetting og ungdomsidealer som spilte elektrisk gitar og var på kant med det meste. Og sett fra min barndom i sekstiåra, og antagelig også fra mine barns barndom, framstår Brattelis barndom, før og under første verdenskrig som et trist juleeventyr av Dickens."

Slik åpner Roy Jacobsen sin bredt anlagte biografi om Trygve Martin Bratteli og det politiske rommet rundt ham. Det er blitt en personlig og dramatisk fortelling, som ikke bare går tett innpå hovedpersonen, men også gir et fargerikt gruppebilde av de menn som etter andre verdenskrig skulle komme til å styre utviklingen i landet.

Medlemsvurdering:
Boken handler om «våre folk» Bratteli, Lie, Gerhardsen og de andre rundt bordet i DNAs sentralstyrerom. Mennene (og noen få kvinner), som skrev vår historie, din og min historie - den norske velferdsstaten. Den ble svettet frem i optimisme og fremtidstro av din og min far og mor, av våre besteforeldre. Trygve Bratteli avanserte som en komet i arbeiderbevegelsen, og allerede i 1940 hadde han kommet så høyt at han representerte DNA overfor tyskerne i den valgte toppledelsens fravær. «Vår mann» kom ut av de vanskelige riksrådsforhandlingene med heder. Olof Palme har kalt Brattelis notater fra denne sommeren «...en handbok över hur man förhåller sig vid ockupationer.» Og i fortsettelsen holder han illegale møter om hvordan vi må stelle oss når krigen er vunnet; vi må inkludere tyskerne i et tett, byggende samarbeid i et forent Europa! Som takk for denne virksomheten får «vår mann» billett til helvete - nazistenes utryddelsesleirer. Boka er spennende og fantastisk å lese!Jeg kunne lest denne flere ganger.Anbefales!

Heidi

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
592
ISBN
9788202324391
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
19 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

"Det er den beste fortelling som er skrevet om en nordmann født i det tyvende århundre."

Olav Versto, VG

Kunders vurdering

J
J – 09.01.2019

– Trygve Bratteli

H
Heidi – 02.08.2008

– Boken handler om «våre folk» Bratteli, Lie, Gerhardsen og de andre rundt bordet i DNAs sentralstyrerom. Mennene (og noen få kvinner), som skrev vår historie, din og min historie - den norske velferdsstaten. Den ble svettet frem i optimisme og fremtidstro av din og min far og mor, av våre besteforeldre. Trygve Bratteli avanserte som en komet i arbeiderbevegelsen, og allerede i 1940 hadde han kommet så høyt at han representerte DNA overfor tyskerne i den valgte toppledelsens fravær. «Vår mann» kom ut av de vanskelige riksrådsforhandlingene med heder. Olof Palme har kalt Brattelis notater fra denne sommeren «...en handbok över hur man förhåller sig vid ockupationer.» Og i fortsettelsen holder han illegale møter om hvordan vi må stelle oss når krigen er vunnet; vi må inkludere tyskerne i et tett, byggende samarbeid i et forent Europa! Som takk for denne virksomheten får «vår mann» billett til helvete - nazistenes utryddelsesleirer. Boka er spennende og fantastisk å lese!Jeg kunne lest denne flere ganger.Anbefales!

j
jony – 29.01.2006

– denne boken kan vi godt si at handler om våre folk. Fortellingen er sterkt personrettet, men viser likevel grundig forståelse for de dypere politiske og økonomiske forhold som dikterte betingelsene for vår mann og våre folk. Roy Jacobsen er den eneste av våre skjønnlitterære forfattere som har dyp innsikt i politikk. Man kan også si at denne boken er veldig dramatisk. Jeg vil si at Roy Jacobsen skriver som en gud. Leseren kan storme frem fra høydepunkt til høydepunkt. Det er min mening at Roy Jacobsens bok kommer til å bli stående som ouverturen til en endelig revurdering av denne dramatiske perioden i DNAs historie. For vår nyere historie har gitt Trygve Bratteli og Haakon Lie rett.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Trygve Bratteli:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Paperback 
200,- 229,-
 
Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Paperback 
249,-

London

Nazneen Khan-Østrem
Innbundet 
390,- 429,-

Sapiens

Yuval Noah Harari
Innbundet 
409,- 449,-
Sulten
299,-

Sulten

Jan Ivar Nykvist
Innbundet 
299,- 549,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv