Rabattkode: snartjul for -25% på nesten alt*
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Lingo

en språkreise gjennom Europa

«Jeg kan ikke lovprise den høyt nok... Briljant, vittig, imponerende!»

En forrykende språkreise gjennom et sekstitalls europeiske språk. Hvis du noensinne har lurt på hvorfor en samtale på spansk lyder som en skuddveksling, hvordan finsk og ungarsk egentlig er i slekt, hvorfor islandsk er så erkekonservativt eller hvorfor nederlenderne er så språkmektige, får du svaret her. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En forrykende språkreise gjennom et sekstitalls europeiske språk. Hvis du noensinne har lurt på hvorfor en samtale på spansk lyder som en skuddveksling, hvordan finsk og ungarsk egentlig er i slekt, hvorfor islandsk er så erkekonservativt eller hvorfor nederlenderne er så språkmektige, får du svaret her.

Lingo renner over av fryd over språklig variasjon og oppfinnsomhet. Boka klarer å være både virkelig interessant og underholdende på samme tid. Den er også rik på etymologiske gleder. Forfatteren tar dessuten en titt på et utvalg ord som har blitt europeisk felleseie - og foreslår andre som med fordel kunne eksporteres: blant dem vårt eget utepils, det irske bothántaíocht (å gå fra hus til hus for fest og moro) og frisiske tafalle (det som ble bedre enn ventet).

De spesielt interesserte trenger heller ikke fortvile, for dette kan også handle om den gåtefulle baskisken, den mislykkede esperantoen, kompleksiteten i walisisk flertall og de merkelige tsjekkiske aksentene. I tillegg får vi et lynkurs i ulike alfabeter og blir kjent med maltesisk, det eneste afroasiatiske språket i Europa.

Lingo er en vittig og skarp bok, full av friske karakteristikker. Den vil skjerpe ditt øre for språk, ikke minst det som snakkes rundt deg daglig.

Medlemsvurdering:
en sann glede å lese. forfatter og oversetter fortjener høyeste poeng.

Aira Fininger

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Pax
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788253040035
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Lingo : a language spotter's guide to Europe

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Jeg kan ikke lovprise den høyt nok... Briljant, vittig, imponerende!»

Times Higher Education

Kunders vurdering

A
Aira Fininger – 29.11.2017

– en sann glede å lese. forfatter og oversetter fortjener høyeste poeng.

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 04.10.2017

– Til deg som synes verden blir større og morsommere når du forstår andres språk og kultur bedre. I Lingo får du både grunnleggende språkhistorikk og rariteter fra alle de europeiske språkene, fra de store, kjente språkene til de mer særegne, som retoromansk! God fornøyelse!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lingo:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv