Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Abida Raja

frihetens øyeblikk

«Årets modigste bok!»

Sindre Hovdenakk, VG

Som storesøster i en av Norges mest kjente norsk-pakistanske familier, har hun vært taus om livet som barn, ungdom og voksen. Nå våger Abida Raja endelig å fortelle.

Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Først nå våger hun å fortelle

– Jeg har dyp respekt for at hun våger å gi ut denne boka, sier Abid Raja om søsteren sin, Abida Raja.

Abid og Abida. Bror og søster, hun to år eldre enn ham. Nesten samme navn, bare a-en som skiller. Hun som tilber, han som tilber, betyr navnet. – Det hun har gått igjennom, er forferdelig, sier broren til Abida, Abid Raja, i et intervju med NRK. – Jeg har klart meg og fikk hjelp av så ekstremt mange. Hun fikk ikke den hjelpen. Dette er en bok om et liv i krise og katastrofe. – Jeg har dyp respekt for at hun våger å gi ut denne boka.

Frihetens øyeblikk
Boktittelen er lånt av Jens Bjørneboe. «Boka handler virkelig om frihet i begrepets aller mest fundamentale betydning. Frihet til å bestemme over sitt eget liv, sin egen kropp, sin egen fremtid – og sin egen historie,» skriver anmelder Sindre Hovdenakk i VG. I Dagbladets anmeldelse mener Andreas Wiese at boka er enda sterkere enn broren Abid Rajas Min skyld.

«Da jeg leste den [Abid Rajas bok Min skyld.], var tanken min: Går det an å ha det vondere? Etter å ha lest søsteren Abida Rajas bok, vet jeg at svaret er ja. Hvis du er kvinne, gjør det det.»

Andreas Wiese, Dagbladet, terningkast 6

Skam
Hittil har storesøsteren i en av Norges mest kjente norsk-pakistanske familier vært taus om oppveksten i spennet mellom det norske og det pakistanske. Hun har tidd stille om brutaliteten hjemme og skammen, den konstante følelsen av fare, tvangsgiftermålet i Pakistan – et ekteskap der den fysiske og psykiske volden fortsatte. Først nå våger hun å fortelle.

Viktig vitnesbyrd
Mange spør seg hvordan norsk-pakistanere i Norge i dag kan unngå å bli en del av det norske samfunnet. Les Abida Rajas historie, så vil du forstå – også hvilket enormt mot hun har måttet opparbeide seg for å tørre å fortelle. – Dette er et viktig vitnesbyrd om noe som også skjer den dag i dag, sier forlegger Cathrine Sandnes.

Enormt mot
Hvordan bryte ut av et system så gjennomsyret av sosial kontroll, vold og undertrykkelse? Boka ble påbegynt for hele sju år siden, men Abida Raja var ikke klar før nå. For mange jenter og kvinner vil hennes mot til å dele sin historie bety mye. For firebarnsmoren selv betyr det at hun kan bli utstøtt av storfamilien og lagt for hat i deler av det pakistanske miljøet. Men ønsket om å være fri og kunne leve et fritt liv veide tyngst.

«Abida Rajas Frihetens øyeblikk er ikke bare en viktig bok. Det er en hudløst ærlig bok, om en frihetskamp som utkjempes her og nå, midt blant oss.»

Sindre Hovdenakk, VG, terningkast 6

 

Medlemsvurdering:
Kan telle på en hånd de bøkene som har satt skikkelige spor i meg, dette er en av de. Etter å ha lest boken føler jeg på sinne over urettferdigheten, samt beundring over Abidas styrke. En skikkelig godt skrevet bok, sterk fortelling, page-turner delux. Takk for en tøff, men god leseopplevelse!

Maja

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
J.M. Stenersens forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
258
ISBN
9788272017261
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Nr
8207526

Medlemsblad

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Årets modigste bok!»

Sindre Hovdenakk, VG

«Da jeg leste den [Abid Rajas bok "Min skyld"], var tanken min: Går det an å ha det vondere? Etter å ha lest søsteren Abida Rajas bok, vet jeg at svaret er ja. Hvis du er kvinne, gjør det det.»

Andreas Wiese, Dagbladet

«Abida Rajas historie er ytterst vesentlig og uhyre velskrevet.»

Morten Ståle Nilsen, BOK365

«I en utleverende bok ofrer Abida Raja både familie og ære for å hjelpe andre kvinner ut av voldelige ekteskap. Det står det respekt av.»

Anne Cathrine Straume, nrk.no

Kunders vurdering

M
Maja – 27.08.2023

– Kan telle på en hånd de bøkene som har satt skikkelige spor i meg, dette er en av de. Etter å ha lest boken føler jeg på sinne over urettferdigheten, samt beundring over Abidas styrke. En skikkelig godt skrevet bok, sterk fortelling, page-turner delux. Takk for en tøff, men god leseopplevelse!

K
Karly Simonsen – 13.12.2022

– Ei modig dame har skrevet ei ærlig å rystende bok! Jeg leste den på få dager, nesten umulig å legge fra seg.

A
Anne Gunn – 19.10.2022

– Dette skjer i vår tid. En opplysende bok som bør leses av alle som har med barn fra forskjellige kulturer og generelt for å gi innsikt i hva annengenerasjons innvandrere kan oppleve.

K
Karstein Sanden – 19.10.2022

– Årets modigste Bok FRIHETENS ØYEBLIKK

K
Kari Kildahl – 19.10.2022

– Boken gir et godt innblikk i en virkelig vi har ant og kanskje ment noe om. Fengslende og jeg følte både sinne og avmakt på Abidas vegne. Boken ble lest på 2 dager!

K
Kari Kildahl – 19.10.2022

– Boken gir et godt innblikk i en virkelig vi har ant og kanskje ment noe om. Fengslende og jeg følte både sinne og avmakt på Abidas vegne. Boken ble lest på 2 dager!

K
Kari Kildahl – 19.10.2022

– Boken gir et godt innblikk i en virkelig vi har ant og kanskje ment noe om. Fengslende og jeg følte både sinne og avmakt på Abidas vegne. Boken ble lest på 2 dager!

T
Trude – 18.10.2022

– Takk til Abida Raja for at hun våger å fortelle! En viktig og engasjerende bok som jeg håper kan bidra til noe positivt! Anbefales!

G
Gunnvor Mæland Fosse – 18.10.2022

– Frihetens øyeblikk

I
Inger-Bjørg Stenvik – 18.10.2022

– Flott bok,klarte nesten ikke å legge den fra meg

G
Gunn Nøstdal – 18.10.2022

– Jeg klarte ikke å legge den fra meg før den var gjennomlest! Etterpå vekslet jeg mellom sinne mot de som gjorde det, og medfølelse. Så sterk hun må være!

T
Tove Wiborg – 18.10.2022

– Abida

K
Kristine Løland – 18.10.2022

– Grusomt å lese, men bra at noen tørr å fortelle hva som skjer i enkelte arrangerte ekteskap og i innvandrermiljø, undertrykking av kvinner og mishandling er aldri ok. Begge søsken har veldig sterke historier, gode bøker og hatt en altfor tøff barndom og oppvekst. Kan anbefales.

V
Vivi – 18.10.2022

– En vanskelig bok å lese for oss som har vokst opp med å få lov til å ha egne meninger og uttrykke de. Vel verdt å lese.

M
Maria Linde – 26.09.2022

– Fabelaktig bok. Takk Abida!

E
Erlend, redaktør Bokklubben – 12.09.2022

– «Da jeg leste Abid Rajas bok Min skyld, var tanken min: Går det an å ha det vondere? Etter å ha lest søsteren Abida Rajas bok, vet jeg at svaret er ja. Hvis du er kvinne, gjør det det.» Ordene tilhører Andreas Wiese og er hentet fra anmeldelsen hans i Dagbladet. Abid Rajas historie er trykket i over 100 000 eksemplarer har grepet alle oss som har lest den. Parallelt med Abid forteller nå søsteren Abida sin historie om hvordan det har vært å vokse opp som kvinne i samme familie. Det er en rystende historie det har tatt mange år å skrive. Det er sju år siden arbeidet med boka begynte, men først nå er Abida Raja klar til å stå fram med sin historie. Og når man leser forstår man det, det krever mot å stå fram med en slik historie. Et mot Abida fortjener stor takk for på ha vist. Bøker kan forandre, dette er en slik bok som kan endre livet for andre kvinner i samme situasjon. Frihetens øyeblikk er kanskje den viktigste boka du leser i høst.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Abida Raja:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv