Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Det norske sett med nye øyne

kritisk analyse av norsk innvandringsdebatt

Innvandringsdebatten har fokusert på 'de andre', men handler like mye om 'oss', hevder Marianne Gullestad i denne boken. Det norske sett med nye øyne handler om den norske majoriteten, om hvordan politikere, forskere, journalister og andre elitepersoner uttaler seg om landets nye innbyggere. Les mer

379,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Innvandringsdebatten har fokusert på 'de andre', men handler like mye om 'oss', hevder Marianne Gullestad i denne boken. Det norske sett med nye øyne handler om den norske majoriteten, om hvordan politikere, forskere, journalister og andre elitepersoner uttaler seg om landets nye innbyggere.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
356
ISBN
9788215003399
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2002
Format
18 x 11 cm

Kunders vurdering

m
melle – 07.08.2008

– I denne boken greier nylig avdøde sosialantropolog Marianne Gullstad å fremvise holdninger, argumentasjon, formuleringer som tyder på at den "moderne" rasismen stikker langt "dypere" enn hva mange vil ha det til. Den offentlige debatt preges av fordommer, dannelser av skiller mellom 'oss' og 'dem' som til syvende og sist opprettholder og gir næring til det problemet man forsøker å løse. Hun går faktisk enda lenger, til nærmest å hevde at dette er en bevisst strategi som er et resultat av lite reflekterte tankesett. Det norske, et isolert tankesett, preges av at vi forbeholder oss retten til å selv bestemme (fullt og helt) hvordan innvandringen skal være og vil bli. Som vi ser av Gullestads bok er dette et umulig prosjekt.

b
barth – 22.04.2008

– Dette er helt klart en intellektuell tilnærming til temaet, og lite myntet på det populistiske segmentet av "folket". Forfatteren tar seg tid til å gjennomanalysere virkemidler som språkbruk, grunnholdninger og lignende, som tross alt påvirker vår befolkning og hver enkelts tankesett. For eksempel er kapitlet om debatten rundt ordet "neger" meget opplysende, jeg hadde ærlig talt ikke tenkt slik på hvordan språkbruk kan påvirke sinnet, selv om jeg har mange mørkhudete venner. Etter at denne boken kom ut har debatten fortsatt, om mulig med uforminsket kraft. Et modererende pensum for mange hadde vært å lese denne analysen, selv om den kanskje blir litt for akademisk for mange.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det norske sett med nye øyne:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hegel
Ny!

Hegel

Sigurd Hverven
Innbundet 
399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv