Dette landet er også vårt - Suketu Mehta

Dette landet er også vårt

en innvandrers manifest

; Erik Ringen (Oversetter)

«I partier er boken drivende god ... du skal være bra kald for ikke å la deg berøre.»

, BOK365 Terningkast 5
Få tema skaper mer debatt enn innvandring, men har vi egentlig forstått hvorfor folk flytter på seg? Folk flykter fordi konflikter og klimaendringer har endret livsvilkårene på store deler av kloden. I Dette landet er også vårt skildrer forfatteren kolonialismens destruktive arv i mange land. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Få temaer skaper mer debatt enn innvandring, men har vi egentlig forstått hvorfor folk flytter på seg? Folk flykter fordi konflikter og klimaendringer har endret livsvilkårene på store deler av kloden.

I Dette landet er også vårt skildrer forfatteren kolonialismens destruktive arv i mange land. Når dagens innvandrere får spørsmålet: «Hvorfor er dere her?», kan de med rette svare: «Vi er her fordi dere var der».

Forfatter Suketu Mehta viser at innvandrerne bidrar positivt til landet de bosetter seg i. Selv er han født i India, men oppvokst i New York, og har opplevd de negative holdningene mange innvandrere blir møtt med. Mehta mener vi i Vesten er i ferd med å ødelegges, ikke av innvandrere, men av frykten for innvandrere. Dette er en glødende engasjert bok, med sterke historier som berører.


«Denne boken, som er skrevet 'i sorg og raseri', er både briljant og uhyre viktig, idet den på ytterst veltalende vis argumenterer imot intoleransen og for alle oss innvandrere, idet han beskriver hva vi ikke er, hvem vi er, og hvorfor man bør ta vel imot oss i stedet for å frykte oss.»

Salman Rushdie 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Kjell Solem, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Res publica
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 288
ISBN: 9788282262064
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: This land is our land
Format: 22 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«I partier er boken drivende god ... du skal være bra kald for ikke å la deg berøre.»

, BOK365 Terningkast 5

«Dette er blitt en uhyre viktig bok - velskrevet, velbalansert og gjennomresearchet - med et imponerede kildemateriale, som bør kunne stoppe kjeften på selv den mest innvandringsfiendtlige. (...) 'Dette landet er også vårt' bør bli historiepensum i USA, men også de som bestemmer her hjemme, må også lese boken.»

, Dagens Næringsliv

«Denne boken, som er skrevet 'i sorg og raseri', er både briljant og uhyre viktig, idet den på ytterst veltalende vis argumenterer imot intoleransen og for alle oss innvandrere, idet han beskriver hva vi ikke er, hvem vi er, og hvorfor man bør ta vel imot»