Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

En bok om nynazister

Hvorfor trekkes folk mot høyreekstreme miljøer? Og hva får mennesker til å krysse grensen fra hatprat til vold?

En bok om nynazister ble utgitt første gang i 2001, samme år som drapet på Benjamin Hermansen. Les mer

519,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Hvorfor trekkes folk mot høyreekstreme miljøer? Og hva får mennesker til å krysse grensen fra hatprat til vold?

En bok om nynazister ble utgitt første gang i 2001, samme år som drapet på Benjamin Hermansen. Boken tar oss med inn i det nynazistiske miljøet i Norge på 1990-tallet og bygger på forfatterens eget feltarbeid. Den utgjør et stykke pionerarbeid på voldelig høyreekstremisme og har hatt stor betydning både for den akademiske og allmenne forståelsen av fenomenet.

I dag, 20 år senere, er vi i en annen virkelighet. Det nynazistiske miljøet er svekket. Men høyreekstremismen er ikke forsvunnet, som terrorhandlingene til Breivik og Manshaus viser. Den har bare endret form. Antisemittismen som kjennetegnet nynazistene, er i stor grad erstattet med islamofobi. Internett har blitt den viktigste radikaliseringsplattformen. Samtidig har deler av det høyreekstreme tankegodset blitt mer «mainstream», og det offentlige ordskiftet har blitt polarisert. Dette gjør det viktigere enn noen gang å forstå forholdet mellom fordomsfulle ord og ekstreme handlinger.

En bok om nynazister gir innsikt i nynazistmiljøets historiske utvikling fram til tusenårsskiftet, deltagernes ideologi og deres verbalisering av kategorier som kjønn, klasse, nasjon, rase og vold. Boken er uvurderlig lesning for alle som ønsker å forstå høyreekstremisme.

Denne gjenutgivelsen innledes med nye forord av Katrine Fangen og Anne Bitsch.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
365
ISBN
9788215000824
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2001
Format
22 x 14 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

B
Brage Aronsen – 26.03.2007

– Katrine Fangens bok om det norske nynazistmiljøet har muligens gått litt ut på dato i forhold til hvordan landskapet på den ekstreme høyrefløyen ser ut i dag. Boka beskriver det indre livet i det høyreorienterte skinheadmiljøet på nittitallet og gir et spennende innblikk i et ellers svært lukket miljø. En bok om nynazister er skrevet som et klassisk sosiologisk verk med grundig gjennomgang av de subkulturelle trekkene ved nazimiljøet og subkulturens betydning for den politiske retningen miljøet bekjenner seg til. Gjennom sitt feltarbeid som sosiolog er Fangen en av få som har fått slik innsikt i den norske nynazismen. I en del av stoffet lar forfatteren sine analyser av den norske nynazismen som subkultur få større betydning enn det politiske og boka ble derfor anklaget for å bidra til den avpolitiseringen av høyreorinterte voldsmiljøer som venstresiden har kritisert norsk presse for. Ellers er boka en grundig og vitenskapelig skildring av et miljø i konstant konfrontasjon med sin samtid og sine omgivelser.

Oppdag mer

Bøker som ligner på En bok om nynazister:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Blå

Maja Lunde
Paperback 
199,-

Gilead

Marilynne Robinson
Paperback 
199,-

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv