Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Essays i sosiologi

«[Det er] gledelig at vi nå har fått en utgivelse på norsk av noen av C. Wright Mills' viktigste tekster. Boka bør ønskes velkommen både av sosiologer og av andre med interesse for sosiale, politiske og historiske forhold.»

Lars Bugge, Klassekampen 4. juni 2022

Amerikaneren C. Wright Mills (1916-1962) var sosiologiens enfant terrible, en storkjeftet bråkmaker som la seg ut med alle, men han var også en visjonær tenker på vegne av sosiologien og samfunnsvitenskapene. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Amerikaneren C. Wright Mills (1916-1962) var sosiologiens enfant terrible, en storkjeftet bråkmaker som la seg ut med alle, men han var også en visjonær tenker på vegne av sosiologien og samfunnsvitenskapene. Mest berømt ble Mills for boken om The Sociological Imagination fra 1959. Hans ideer om den sosiologiske fantasien har inspirert flere generasjoner av samfunnsvitere og innledningskapitlet i boken er inkludert i denne essaysamlingen.

Mills skrev om en lang rekke temaer, og denne samlingen tekster gir et innsyn i det mangfoldige ved hans tenkning. Her er en analyse av maktstrukturen i det amerikanske samfunnet, en kritikk av liberal tenkning og en teori om massemedia og offentlig opinion. Essaysamlingen inkluderer også en lite kjent tekst av Mills: en kritisk, men likevel positivt imøtekommende omtale av Simone de Beauvoirs Det annet kjønn.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
146
ISBN
9788202718725
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The sociological imagination
Format
20 x 12 cm
Serie
Cappelens upopulære skrifter 82

Bla i boka

Anmeldelser

«[Det er] gledelig at vi nå har fått en utgivelse på norsk av noen av C. Wright Mills' viktigste tekster. Boka bør ønskes velkommen både av sosiologer og av andre med interesse for sosiale, politiske og historiske forhold.»

Lars Bugge, Klassekampen 4. juni 2022

«At Cappelen utgir sentrale tekster av C. Wright Mills, oversatt av Anders Dunker og Rune Åkvik Nilsen, må sees som et bidrag i diskursen om fagets utvikling, et perspektiv som illustreres i et innsiktsfullt forord av Åkvik Nilsen. Tekstene gir grunnlag for refleksjoner over hva Mills kan lære oss i dag og over hvilke utfordringer sosiologien står overfor.»

Ivar Frønes, Norsk sosiologisk tidsskrift 6/2022

«Essays i sosiologi er en kjærkommen, fin og lettlest introduksjon til C. Wright Mills. Tekstene er ypperlige både for den «opplyste allmennleser» og for pensumlistene. Jeg håper Mills med dette får mer innflytelse over sosiologer og studenter her til lands.»

Magne Paalgard Flemmen, Tidsskrift for samfunnsforskning 2/2023

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Essays i sosiologi:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv