Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Flerkulturell forståelse

Verden er i bevegelse. Den stabile etterkrigstiden er blitt avløst av en turbulent og åpen tid, som har fått flere merkelapper uten at noen av dem har festet seg - informasjonsalderen, den globale tidsalder osv. Les mer

539,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Verden er i bevegelse. Den stabile etterkrigstiden er blitt avløst av en turbulent og åpen tid, som har fått flere merkelapper uten at noen av dem har festet seg - informasjonsalderen, den globale tidsalder osv. De gamle konfliktene mellom sosialistiske og kapitalistiske land er borte, og det er for tidlig å si hvilke store konfliktlinjer som vil erstatte dem.
Flerkulturell forståelse er skrevet av profilerte og engasjerte eksperter fra forskjellige fag. Boken favner vidt, og tar blant annet opp etnisk og nasjonal identitet, diskriminering, rettigheter, etnisitet, språk, fordommer og krysskulturell kommunikasjon; og i tillegg er flere kapitler viet noen av de største gruppene som lever i Norge. Målet er både å gi en del kunnskaper om de folkegruppene som utgjør Norges befolkning, å gjøre det lettere å forstå forholdet mellom dem, å se nærmere på de spesielle kulturelle prosessene som finner sted i våre dager, og å foreslå innfallsvinkler som kan være til praktisk hjelp både i dagligdagse og andre situasjoner hvor mennesker med forskjellig etnisk eller kulturell bakgrunn møtes. Disse utfordringene har både politiske og faglige aspekter. Flere av spørsmålene som tas opp finnes det ingen entydige svar på, men boken skal gjøre det mulig å stille dem på en presis og velinformert måte.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
271
ISBN
9788215000497
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2001
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

S
Studenten – 09.06.2006

– Kunnskap om det flerkulturelle samfunnet vi lever i er kanskje viktigere nå enn noen gang før. Denne boka gir deg et grundig og nøytralt innblikk i alt du trenger å vite: Alt fra fordommer og stereotypier til rasisme, disikriminering, etnisitet og globalisering. Denne boka tar også for seg utfordringer annengenerasjonsinnvandrere møter i Norge, og tar et lite oppgjør med enkelte myter om innvandrere som eksisterer i samfunnet. Språket er glimrende og ikke problematisk i det hele tatt, så denne boka klarer alle å få utbytte av. Lærere med fremmedkulturelle barn i klassen kan kanskje ha spesielt utbytte av denne boka, men det samme gjelder for alle som arbeider eller har mye kontakt med denne gruppen.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Flerkulturell forståelse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv