Flerkulturell forståelse - 
      Thomas Hylland Eriksen

Flerkulturell forståelse

Thomas Hylland Eriksen (Redaktør)

Verden er i bevegelse. Den stabile etterkrigstiden er blitt avløst av en turbulent og åpen tid, som har fått flere merkelapper uten at noen av dem har festet seg - informasjonsalderen, den globale tidsalder osv. Les mer
Vår pris
539,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 539,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Verden er i bevegelse. Den stabile etterkrigstiden er blitt avløst av en turbulent og åpen tid, som har fått flere merkelapper uten at noen av dem har festet seg - informasjonsalderen, den globale tidsalder osv. De gamle konfliktene mellom sosialistiske og kapitalistiske land er borte, og det er for tidlig å si hvilke store konfliktlinjer som vil erstatte dem.
Flerkulturell forståelse er skrevet av profilerte og engasjerte eksperter fra forskjellige fag. Boken favner vidt, og tar blant annet opp etnisk og nasjonal identitet, diskriminering, rettigheter, etnisitet, språk, fordommer og krysskulturell kommunikasjon; og i tillegg er flere kapitler viet noen av de største gruppene som lever i Norge. Målet er både å gi en del kunnskaper om de folkegruppene som utgjør Norges befolkning, å gjøre det lettere å forstå forholdet mellom dem, å se nærmere på de spesielle kulturelle prosessene som finner sted i våre dager, og å foreslå innfallsvinkler som kan være til praktisk hjelp både i dagligdagse og andre situasjoner hvor mennesker med forskjellig etnisk eller kulturell bakgrunn møtes. Disse utfordringene har både politiske og faglige aspekter. Flere av spørsmålene som tas opp finnes det ingen entydige svar på, men boken skal gjøre det mulig å stille dem på en presis og velinformert måte.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Universitetsforlaget
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 271
ISBN: 9788215000497
Utgave: 2. utg.
Format: 24 x 17 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderingerForord

1 Det multietniske samfunn

2 Tilhørighet og integrasjon i multietniske samfunn

3 Identitet

4 Kultur, kommunikasjon og makt

5 Kultur, verdier og menneskerettigheter

6 Diskriminering og rasisme

7 Nasjon og nasjonalisme

8 Norsk kultur: Myte og realitet

9 Samene: Fra lavtstaaende race til urbefolkning

10 Norsk innvandrings- og asylpolitikk

11 Innvandrernei Norge