Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kulturforskjeller i praksis

perspektiver på det flerkulturelle Norge

Hvordan kan vi best forstå kultur og kulturforskjeller? Hva bunner etniske konflikter i og hvordan kan de unngås? Er identitet noe det går an å «ha»?
Kulturforskjeller i praksis handler om de muligheter og utfordringer et fleretnisk samfunn gir. Les mer

619,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Hvordan kan vi best forstå kultur og kulturforskjeller? Hva bunner etniske konflikter i og hvordan kan de unngås? Er identitet noe det går an å «ha»?
Kulturforskjeller i praksis handler om de muligheter og utfordringer et fleretnisk samfunn gir. Tilsynelatende greie begreper som kultur, etnisitet, nasjon, minoritet og identitet viser seg å være kompliserte når man skraper litt i dem, og forfatternes budskap er at det er nødvendig å problematisere begrepene vi tenker med, for å unngå fordommer og vanetenking.

I bokens første del gis en innføring i kulturforståelse. Begrepene etnisitet, nasjonalisme og identitetspolitikk står sentralt. I bokens andre del er det den faktiske fleretniske og flerkulturelle situasjonen i Norge i dag som er tema. Egne kapitler er viet temaer som mat, kropp og helse, sykdom, ekteskap, familie og forholdet til myndighetene.

Denne boken har gjennom mange år og utgaver gitt studenter og praktikere kunnskap om grunnleggende spørsmål som gjelder kulturforskjeller i praksis. Forfatternes omfattende forskning på feltet bidrar dessuten til å konkretisere aspekter ved kulturkontakt i skolen, helsevesenet og andre offentlige instanser. Denne 7. utgaven er gjennomrevidert og oppdatert.

Se innholdsfortegnelse:

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
307
ISBN
9788205538122
Utgave
7. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kulturforskjeller i praksis:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv