Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mennesker og samfunn

innføring i sosiologisk forståelse

Mennesker og samfunn er et verktøy for å forstå vår egen tid og vårt eget samfunn. Den gir en omfattende, solid og lettfattelig innføring i sosiologiske begreper, teorier og forståelsesformer. Dette rammeverket brukes og belyses i forbindelse med temaer som ulikhet, kjønn, sosiale fellesskap og sosiale nettverk, innvandring, kultur og kulturforskjeller, kriminalitet, og de sentrale samfunnsinstitusjonene: styringssystem, økonomi, utdanning, religion og familie. Les mer

699,-
Ventes til lager 23.04.2024
Mennesker og samfunn er et verktøy for å forstå vår egen tid og vårt eget samfunn. Den gir en omfattende, solid og lettfattelig innføring i sosiologiske begreper, teorier og forståelsesformer. Dette rammeverket brukes og belyses i forbindelse med temaer som ulikhet, kjønn, sosiale fellesskap og sosiale nettverk, innvandring, kultur og kulturforskjeller, kriminalitet, og de sentrale samfunnsinstitusjonene: styringssystem, økonomi, utdanning, religion og familie. Boka tar også for seg samfunnsendringer og globalisering, og gir et oppdatert bilde av viktige sider og utviklingstrekk ved dagens norske samfunn.

Boka er organisert ut fra tre dimensjoner:

forandring, som tar for seg utvikling og endringsprosesser nivåer, som tar for seg forhold på individnivå - mikro, gruppe-/kollektivnivå - meso, og samfunnsnivå - makro analyse, som ser den sosiale virkeligheten som konstituert av struktur, kultur, materialitet/teknologi, interaksjon og relasjoner Boka presenterer også sosiologien som fagfelt: tradisjoner, teoretiske retninger, metoder og grunnleggende sosiologiske spørsmål. Gjennom eksempler viser forfatteren hvordan sosiologien kan være til praktisk nytte.

De tre første utgavene av Mennesker og samfunn er blitt svært godt mottatt, og forfatteren har opp gjennom årene fått en lang rekke positive tilbakemeldinger fra studenter som har hatt denne som grunnbok.

I den fjerde utgaven er teksten oppdatert og utvidet med aktuelle data og nyere forskningsbidrag. Særlig er det lagt mer vekt på problemstillinger og utfordringer knyttet til klima, energi, digitalisering, kunstig intelligens, demokrati, migrasjon og befolkningsutvikling.

Boka passer ypperlig som innføringslitteratur for studenter i sosiologi og andre sosial- og samfunnsvitenskapelige disipliner.

Boken kommer med ny nettressurs.

Per Morten Schiefloe fikk Fagbokprisen i 2001 for førsteutgaven av Mennesker og samfunn.

Per Morten Schiefloe er dr.philos. og professor emeritus i sosiologi ved NTNU, og arbeider nå som seniorforsker ved NTNU Samfunnsforskning AS. Han har en bred tematisk og metodisk forskningserfaring.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
ISBN
9788245050127
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2024

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

A
Annie – 03.12.2006

– Denne boka var pensum på et innføringsemne i sosiologi. Den gir leseren en myk innføring i sosiologi. Teorier og begreper er godt forklart. Det er gitt gode eksempler slik at teoriene og begrepene er lettere å forstå. Språket i boka er lettlest. Boka har tankekart med hovedpoeng før hvert kapittel, og sammendrag på slutten av hvert kapittel. Dette gjør det enkelt å sjekke om man har fått med seg det vesentligste i hvert kapittel. I tillegg er det et stikkordsregister bak i boka, som har tatt for seg sentrale begreper og teorier. Her kan man lett slå opp om det er et begrep man er litt usikker på. Boka er en veldig god innføringsbok i sosiologi.

B
Bateman – 25.05.2005

– "Mennesker og samfunn" er som tittelen forespeiler en grunnleggende innføring i sosiologiske forklaringer. Boka er skrevet på et svært lettfattelig språk, og sosiologisk teori er konkretisert med eksempler fra en rekke sider av samfunnet. Schiefloe makter å gjøre dette til relativt fornøyelig lesning, men gir likefullt rom for faglig presise og utdypende formuleringer. I myriaden av sosiologiske publikasjoner gir Schiefloe et strukturert, eksemplifiserende og tilgjengelig bidrag til nye studenter og/eller samfunnsbevisste lesere.
Nettopp disse egenskapene gjør at boka tilsynelatende passer best nettopp på innføringsnivå, og definitivt kan anbefales til denne intensjon.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mennesker og samfunn:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv