Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Mennesker og samfunn

Boka Mennesker og samfunn er et verktøy for å forstå vår egen tid og vårt eget samfunn. Per Morten Schiefloe gir en solid og lettfattelig innføring i sosiologiske begreper, teorier og forståelsesformer. Les mer

699,-
Sendes innen 3 - 10 dager
Boka Mennesker og samfunn er et verktøy for å forstå vår egen tid og vårt eget samfunn. Per Morten Schiefloe gir en solid og lettfattelig innføring i sosiologiske begreper, teorier og forståelsesformer. Dette rammeverket brukes og belyses i forbindelse med temaer som ulikhet, kjønn, sosiale fellesskap, innvandring, kultur, kriminalitet, samfunnsinstitusjoner og globalisering. Forfatteren gir også et oppdatert bilde av viktige sider og utviklingstrekk ved dagens norske samfunn.
Boka er organisert ut fra tre dimensjoner:

forandring, som tar for seg utvikling og endringsprosesser
nivåer, som tar for seg forhold på individ-, gruppe- og samfunnsnivå
analyse, som ser den sosiale virkeligheten som konstituert av struktur, kultur, materialitet, interaksjon og relasjoner

Schiefloe presenterer også sosiologien som fagfelt: tradisjoner, teoretiske retninger, metoder og grunnleggende sosiologiske spørsmål. Gjennom eksempler viser forfatteren hvordan sosiologien kan brukes og være til praktisk nytte.
I denne tredje utgaven er teksten oppdatert og utvidet med aktuelle data og nyere forskningsbidrag. Særlig er det lagt mer vekt på problemstillinger og utfordringer knyttet til innvandring, digitalisering, ulikhet og økonomisk utvikling. Boka passer ypperlig som innføringslitteratur for studenter i sosiologi og andre sosial- og samfunnsvitenskapelige disipliner.
Boka inneholder en ordliste med over 230 sentrale sosiologiske begreper, et pedagogisk og nyttig oppslagsverk for studentene.
Til boka er det uviklet en egen nettside for ressurser til studenter og undervisere, med videoer av forelesninger, oppgaver, figurer og tabeller, med mer.
Per Morten Schiefloe er dr.philos. og professor i sosiologi ved NTNU. Han har en bred tematisk og metodisk forskningserfaring. Han er mye engasjert som rådgiver innenfor organisasjonsutvikling og lederopplæring. Per Morten Schiefloe fikk Fagbokprisen i 2001 for førsteutgaven av Mennesker og samfunn.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
532
ISBN
9788245023756
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
24 x 19 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

A
Annie – 03.12.2006

– Denne boka var pensum på et innføringsemne i sosiologi. Den gir leseren en myk innføring i sosiologi. Teorier og begreper er godt forklart. Det er gitt gode eksempler slik at teoriene og begrepene er lettere å forstå. Språket i boka er lettlest. Boka har tankekart med hovedpoeng før hvert kapittel, og sammendrag på slutten av hvert kapittel. Dette gjør det enkelt å sjekke om man har fått med seg det vesentligste i hvert kapittel. I tillegg er det et stikkordsregister bak i boka, som har tatt for seg sentrale begreper og teorier. Her kan man lett slå opp om det er et begrep man er litt usikker på. Boka er en veldig god innføringsbok i sosiologi.

B
Bateman – 25.05.2005

– "Mennesker og samfunn" er som tittelen forespeiler en grunnleggende innføring i sosiologiske forklaringer. Boka er skrevet på et svært lettfattelig språk, og sosiologisk teori er konkretisert med eksempler fra en rekke sider av samfunnet. Schiefloe makter å gjøre dette til relativt fornøyelig lesning, men gir likefullt rom for faglig presise og utdypende formuleringer. I myriaden av sosiologiske publikasjoner gir Schiefloe et strukturert, eksemplifiserende og tilgjengelig bidrag til nye studenter og/eller samfunnsbevisste lesere.
Nettopp disse egenskapene gjør at boka tilsynelatende passer best nettopp på innføringsnivå, og definitivt kan anbefales til denne intensjon.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mennesker og samfunn:

Max Weber
Ny!

Max Weber

Pål Veiden
Nedlastbar lydbok 
262,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Offer

Jørn Lier Horst
Innbundet 
375,- 429,-

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv