Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Påvirkning og kontroll

om hvordan vi former hverandre

Til daglig tenker vi lite over hvor mye vi påvirker og påvirkes. Noen ganger skjer påvirkningen åpent og direkte i form av oppdragelse, politisk appell eller reklame, andre ganger i form av raffinert forføring og skjult indoktrinering. Les mer

649,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Til daglig tenker vi lite over hvor mye vi påvirker og påvirkes. Noen ganger skjer påvirkningen åpent og direkte i form av oppdragelse, politisk appell eller reklame, andre ganger i form av raffinert forføring og skjult indoktrinering. Vi settes ofte i en situasjon hvor vi føler at vi må yte gjengjeld, som under en demonstrasjon på shoppingsenteret hvor vi lar oss friste til en smaksprøve. Har du prøvd å la være å kjøpe? Da går du videre med dårlig samvittighet! Overalt hvor to eller flere mennesker samles, oppstår det kommunikasjon. Dermed oppstår det også påvirkning, konformitetspress og - i sin tur - sosial kontroll. I hovedsak vil disse prosessene ha én bestemt retning, nemlig konsensus: Vær som andre i all din ferd. Denne boken handler om hva som påvirker og kontrollerer oss, og hvordan det skjer. Forfatteren illustrerer med klassiske studier og en rekke eksempler fra vår hverdag. Boken er tverrfaglig og henter sitt stoff fra både sosialpsykologi, pedagogikk, sosiologi og sosialantropologi. Den egner seg for begynnerstudier i samfunnsfag og er også relevant for en rekke yrkesgrupper, som lærere, journalister og markedsførere. Inge Bø er professor ved Senter for atferdsforsking, Universitetet i Stavanger. Her underviser og forsker han på områder som psykologi, utviklingsøkologi og sosialpedagogikk. Inge Bø har skrevet flere bøker, blant andre Barnet og de andre og Folks sosiale landskaper. Han har også bidratt med et stort antall artikler i dagspresse og fagpresse.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
399
ISBN
9788245000955
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2005
Format
24 x 17 cm

Kunders vurdering

E
Elghunk – 22.12.2005

– Boken er en lettfattelig, men forholdsvis grundig innføring i temaet påvirkning av og mellom mennesker. Den egner seg bare som en innføringsbok da den er lettfattelig og unngår vanskelige fagtermer. En del av stoffet blir dessverre kjedelig da det bare er en gjengivelse av oppfatninger som inngår i vanlig "sunn fornuft", men boken forteller derimot om en rekke spennende psykologiske eksperimenter om påvirkning på en forståelig måte, og med en passe avgrensning mot det overdetaljerte. Mange av disse eksperimenterne vil en også finne omtalt i innføringsbøker om psykologi (f.eks. om Bronfenbrenner og Milgram). Boken er drøftende i formen og studerer ulike fenomener fra mange ulike perspektiver.
Den kan anbefales for dem som er lite kjent med psykologi og sosiologi fra før, og som ønsker en innføring i psykologiske og sosiologiske betraktninger rundt fenomenet påvirkning. Du trenger verker fremmedordbok, eller å lese samme avsnitt flere ganger for å forstå det. God bok!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Påvirkning og kontroll:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv