Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Professor Moreaus løyndom

roman

Eksotisk og erotisk krim med trådar til motstandsrørsla under krigen.

Doktor Absens oppsøker kaptein Margalo for å få han til å løyse mysteriet med den polske motstandskvinna som forsvann rett etter krigen. Les mer

329,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Eksotisk og erotisk krim med trådar til motstandsrørsla under krigen.

Doktor Absens oppsøker kaptein Margalo for å få han til å løyse mysteriet med den polske motstandskvinna som forsvann rett etter krigen. Og dermed er ei spennande jakt gjennom fleire verdsdelar i gang.

«Professor Moreaus løyndom» har alle trekka til ein ekte røvarroman. Her er forførande kvinner, eksotiske utlendingar, mektige myndigheiter og forfylla sjømenn. Med ein galen professor og ein kaptein på leiting i si eiga fortid er det duka for absurditetar. Her er talrike drap og attentat i ei fargerik forteljing som ikkje akkurat bleiknar når hovudpersonen omsider får innsyn i professor Moreaus løyndom.

Hovland viser seg frå ei anna side i denne boka, men det absurde er likevel på plass, og vi finn mang ei setning som er verd å klippe ut og henge på veggen. Vel så mykje som romanen stiller spørsmål om hendingar, stiller han spørsmål om røyndommen - og avsluttinga er kanskje vel så overraskande for lesaren som for kaptein Margalo?

Kuriosum: «Professor Moreaus løyndom» var ein av tre førsteprisvinnarar i Samlagets konkurranse for underhaldningsromanar i 1985.

Medlemsvurdering:
Å si at en roman er et overflødighetshorn har blitt noe av en klisjé, men det er den rette betegnelsen for "Professor Moreaus løyndom", eller kanskje potpurri er et bedre ord. Romanen var vinneren av Samlagets konkurranse for beste underholdningsroman i 1984, og Hovland har virkelig grepet sjansen og smørt sammen alle tenkelige og utenkelige elementer og klisjeer fra trivial- populær og blott til lyst-litteraturen. Stereotyper om fjerne kulturer, forfyllede sjømenn, mystiske kvinner med forførende blikk, en gal professor, korrupte myndigheter og en verdensomspennende kriminell organisasjon - for ikke å snakke om et stort mysterium som involverer gamle flammer, falte stjerner og en forsvunnet søster! Hovland turnerer alle disse elementene på sitt særegne vis på en måte som gjør fortellingen morosm og spennende, og blandingen av alle romanelementene samt enkelte andre grep gjør boken til tidenes sikkert mest bagatellmessige, morsomme og lettvine meta-roman. Blott til lyst. Stor lyst.

jojo

Detaljer

Forlag
Samlaget
Språk
Norsk Nynorsk
ISBN
9788234007736
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

j
jojo – 15.08.2009

– Å si at en roman er et overflødighetshorn har blitt noe av en klisjé, men det er den rette betegnelsen for "Professor Moreaus løyndom", eller kanskje potpurri er et bedre ord. Romanen var vinneren av Samlagets konkurranse for beste underholdningsroman i 1984, og Hovland har virkelig grepet sjansen og smørt sammen alle tenkelige og utenkelige elementer og klisjeer fra trivial- populær og blott til lyst-litteraturen. Stereotyper om fjerne kulturer, forfyllede sjømenn, mystiske kvinner med forførende blikk, en gal professor, korrupte myndigheter og en verdensomspennende kriminell organisasjon - for ikke å snakke om et stort mysterium som involverer gamle flammer, falte stjerner og en forsvunnet søster! Hovland turnerer alle disse elementene på sitt særegne vis på en måte som gjør fortellingen morosm og spennende, og blandingen av alle romanelementene samt enkelte andre grep gjør boken til tidenes sikkert mest bagatellmessige, morsomme og lettvine meta-roman. Blott til lyst. Stor lyst.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Professor Moreaus løyndom:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv