Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Inkludering i praksis

barnet som måleindikator for kvalitet

Bokens tema er inkludering i spenningsfeltet mellom spesialpedagogikk og allmennpedagogikk.
Skillene mellom spesialpedagogikk og allmennpedagogikk er kunstige, og forfatteren viser hvordan man kan redusere disse skillene gjennom konkrete eksempler og erfaringer fra praksis. Les mer

279,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Bokens tema er inkludering i spenningsfeltet mellom spesialpedagogikk og allmennpedagogikk.
Skillene mellom spesialpedagogikk og allmennpedagogikk er kunstige, og forfatteren viser hvordan man kan redusere disse skillene gjennom konkrete eksempler og erfaringer fra praksis. Ifølge forfatteren er det viktig at alle rundt barnet opparbeider en varhet som er affektivt fundert. Enkeltbarnets fremgang og trivsel er en indikasjon på om arbeidet lykkes. Inkludering må kjennes og er ikke primært et tiltak. Forfatteren henter eksempel og fortellinger fra et Udir-prosjekt der hele laget rundt barna skal bidra til at den spesialpedagogiske hjelpen er skreddersydd for enkeltbarn, og der intensjonen er å styrke det allmennpedagogiske tilbudet til alle barn.
I boken legges det vekt på hvordan det kan skapes et inkluderende miljø i barnehagen. Forfatteren tar utgangspunkt i et språkmaterielt, organisk perspektiv hvor innhold oppstår i de sammenhengene, i de rommene og gjennom de kroppene som er i øyeblikkene. Hvert begrep er samtidig handlende og metodologisk. Bevisste og ubevisste faktorer spiller med. Språket kan bli vår «nye» kvalitet og pedagogikk, men da kreves det at vi tar inn over oss at det er i stadig bevegelse, og at vi alltid er underveis i det.
Anne Beate Reinertsen er professor i pedagogikk ved Høgskolen i Østfold, fakultet for lærerutdanninger og språk, institutt for pedagogikk, IKT og læring.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788245049619
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Inkludering i praksis

Les utdrag

Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Inkludering i praksis:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv