Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Spesialpedagogen i endringstider

Boka viser framvekst og utvikling av spesialpedagogen som profesjonsutøver og tar opp noen av de utfordringene dagens spesialpedagoger møter.

Boka består av fire oversiktlige deler:

Del I viser et historisk riss med presentasjon av de tidlige institusjonene, framveksten av lovverk og veier inn i et nytt årtusen. Les mer

359,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Boka viser framvekst og utvikling av spesialpedagogen som profesjonsutøver og tar opp noen av de utfordringene dagens spesialpedagoger møter.

Boka består av fire oversiktlige deler:

Del I viser et historisk riss med presentasjon av de tidlige institusjonene, framveksten av lovverk og veier inn i et nytt årtusen. Den tar for seg velferdsstatsutvikling, enhetsskolen og spesialundervisning, samt statlig politikk og ideologiske føringer.

Del II handler om fagets teoretiske grunnlag og spesialpedagog som profesjon.

Del III har fokus på praksisnære utfordringer og drøfter bl.a. menneskesyn, perspektiv på læring, mandat og oppgaver i det spesialpedagogiske arbeidsfeltet, relatert til barnehage og skole.

Del IV ser på spesialpedagogens rolle i endringstider ut fra kompetanse, etisk væremåte, engasjement, tiltro og mot til å være autentisk i utvikling som profesjonsutøver.

Boka er skrevet for studenter i spesialpedagogikk, men vil også være kilde til kunnskapsutvikling og drøfting i barnehage, skole, hjelpeinstanser og forvaltning.

Berit Groven er førsteamanuensis i spesialpedagogikk ved Dronning Mauds Minne Høgskolen (DMMH).

"Boka set eit viktig tema på dagsordenen, kva liggi profesjonen spesialpedagogikk, når det gjeld utdanning og arbeidsoppgåver. Det er her eg meiner boka har sin viktigaste misjon, i å trekke fram eit fagfelt som er svært viktig i kvardagen til mange menneske." (Kirsten Flaten, Utdanning april 2013)

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
205
ISBN
9788215020136
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Spesialpedagogen i endringstider:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-
Mirage
Ny!

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv