Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Spesialpedagogikk

Denne 6. utgaven av Spesialpedagogikk gir oppdatert innsikt i det spesialpedagogiske fagfeltet og presenterer spesialpedagogikkens oppgaver, utfordringer og muligheter. Det er lagt vekt på å belyse betydningen av spesialpedagogisk kompetanse for å imøtekomme behov og realisere rettighetene til barn og unge med ulike funksjonshemminger og vansker. Les mer

869,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Denne 6. utgaven av Spesialpedagogikk gir oppdatert innsikt i det spesialpedagogiske fagfeltet og presenterer spesialpedagogikkens oppgaver, utfordringer og muligheter. Det er lagt vekt på å belyse betydningen av spesialpedagogisk kompetanse for å imøtekomme behov og realisere rettighetene til barn og unge med ulike funksjonshemminger og vansker. Faglige forståelsesmåter, erfarings- og forskningsresultater står sentralt.
Boka er inndelt i fire hoveddeler. I første del presenteres grunntrekk ved spesialpedagogikkens identitet med vekt på faglige perspektiver, etikk, opplæringsrettigheter, historiske grunntrekk og spesialpedagogisk kompetanseutvikling. I andre del presenteres spesialpedagogiske basisoppgaver med kartlegging, forebygging, den spesialpedagogiske tiltakskjeden og rådgivning. Den tredje og mest omfattende delen gjør rede for spesialpedagogisk opplæring, støtte- og hjelpetiltak for barn og unge med ulike funksjonshemminger, samt for barn og unge med ekstraordinært læringspotensial. Fjerde del presenterer spesialpedagogiske utfordringer, oppgaver og muligheter i barnehagen, grunnskolen og videregående opplæring. Alle kapitler i boka utgjør en selvstendig helhet og kan leses uavhengig av hverandre.
Boka retter seg primært til studenter i bachelor- og masterstudenter i spesialpedagogikk og studenter i lærerutdanningene, men egner seg også i pedagogikk-, sosial- og helsefagutdanningene.
De 41 forfatterne er alle rekruttert fra de fremste studie- og forskningsmiljøene i Norge.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
715
ISBN
9788202592059
Utgave
6. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

H
HS – 25.01.2008

– På bokomslaget står det at dette er en bok for alle studerer eller jobber med spesialpedagogikk. Jeg vil påstå at foreldre til alle typer barn vil ha nytte av å titte i denne boken. På en lettfattelig og oversiktelig måte gir den et bilde av mennesker som opplever funksjonshemmende barrierer på ulike måter. Både situasjonen og gjeldende vilkår i miljøet er med på å skape slike barrierer for læring, utvikling og livsutfoldelse. Gjennom en grundig innledning og 32 kapitler, over ca. 650 sider, skrevet av oppunder 40 fortattere, blir det spesialpedagogiske fagfeltet nøye belyst. De mange kapitlene tar for seg ulike sider ved spesialpedagogikken. Å ha et snev av innsikt i fagområdet, gir oss bedre forståelse av ulike menneskers livssituasjon. Og forståelse og innsikt bidrar til å rive ned fordommer og barrierer. Om boken som helhet virker stor og ugjennomtrengelig, er det fullt mulig å lese kapitlene enkeltvis.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Spesialpedagogikk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Kjemi

Alexander H. Sandtorv
Paperback 
319,-
 

Mirage

Camilla Läckberg
Innbundet 
375,- 429,-
 

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv