Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Stalins svøpe

KGB, AP og kommunismens medløpere

«Det er ikke vanskelig å bli imponert over innholdet i «Stalins svøpe» Forfatteren vet hva han skriver om og han underbygger sitt materiale med fotnoter og forklaringer.»

Jørn-Kr. Jørgensen, Kulturifarta.no

Forlagets omtale:

At Treholt ikke var den eneste KGB-spionen i Arbeiderpartiet, har lenge vært en slags offentlig hemmelighet i Norge. I løpet av de snart førti årene som er gått siden arrestasjonen av Treholt, har det fra tid til annen kommet frem navn på andre personer som forsynte KGB med informasjon, men aldri ble dømt for det. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Forlagets omtale:

At Treholt ikke var den eneste KGB-spionen i Arbeiderpartiet, har lenge vært en slags offentlig hemmelighet i Norge. I løpet av de snart førti årene som er gått siden arrestasjonen av Treholt, har det fra tid til annen kommet frem navn på andre personer som forsynte KGB med informasjon, men aldri ble dømt for det. Disse nyhetene har imidlertid bare kommet i små drypp, som deretter raskt er blitt glemt i offentligheten. Noe ekko har sakene ikke fått, og ingen har trukket linjen mellom dem.

Arkivene som ble tilgjengelige etter Sovjetunionens fall, åpnet også for å komme til bunns i hvor mange andre nordmenn som svek. Men blant norske historikere og journalister har interessen for slike undersøkelser vært påfallende liten. Hvorfor?

Svaret kommer fra den kjente norske forfatteren Alf R. Jacobsen i hans nye bok «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere», som Document Forlag snart skal gi ut: Den norske venstresiden, og da i særdeleshet Arbeiderpartiet, har hatt for mye å skjule og har derfor brukt makt for å forhindre at det blir kastet lys over denne delen av Norges nyere historie.

I denne boken gir Alf R. Jacobsen oss navnene på dem som beveget seg på grensen eller krysset den i sitt forhold til Sovjetunionen. Leserne har mange store overraskelser i vente. Forfatteren gir selv en smakebit av bokens innhold i disse spaltene i dag. Einar Førde er bare en av mange sentrale skikkelser i AP i det 20. århundre som i beste fall oppholdt seg i legitimitetens grenseland mens de ble kultivert og smigret, i verste fall også vervet, av KGB.

Detaljer

Forlag
Document forlag
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788275192446
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det er ikke vanskelig å bli imponert over innholdet i «Stalins svøpe» Forfatteren vet hva han skriver om og han underbygger sitt materiale med fotnoter og forklaringer.»

Jørn-Kr. Jørgensen, Kulturifarta.no

«Stalins svøpe» er en knallgod bok. Den er underholdende, og velskrevet.»

Ole Asbjørn Ness, Nettavisen.no

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stalins svøpe:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv