– Jeg kjøpte boka nettopp, tanken er julepresang til ei som er flinkere til sanking enn meg. Men nå har jeg lyst til å beholde den selv - tjuvtittet og ble imponert. Boka er rik og raus, gode illustrasjoner, fine omtaler og en fornuftig systematikk med inndeling fra frukt og bær via blomster, urter, tang mm til garnityrer. I en sesongoversikt får vi tips om hva som finnes fra mars til november; det er oppskrifter for hva en kan finne på med det som sankes og to greie indekser - en på latin, og den andre med vanlige norske bruksnavn. Hvis noen lurer på hvordan en starter som sanker, er det tips om det også, advarsel om fredede steder og arter og en lang liste over hvilke sankede vekster som kan erstatte det vi vanligvis har på kjøkkenet. Alt såre vel så langt. Så noe som irriterer meg - en naiv amatør på området: som utfyllende illustrasjoner er det satt inn en del helsides bilder av vekster - ved mitt første møte med boka kom side 7 opp - ah, klaser med svarte bær, var dette svarthyll, tro? Men her er ingen tekst som identifiserer de svarte, og side 136 svarthyll avbilder blomster der bladene jo likner. Kanskje. Side 2 - anonymt - Rosenrot kanskje? Side 4 - anonymt - Bekkemynte kanskje? Og hva med sidene 9, 10, 14, 21, 22, 37, 413 (Turt?) og siste omslagsside (Strandflatebelg?). Det nytter ikke bla opp for å identifisere da vekstene gjengis ganske forskjellig. Jeg hadde tenkt å ta det direkte opp med forfatteren, men han har ikke tilgjengelig telefonnummer, og restauranten han er tilknyttet har visst koronavansker, så derfor teksten her. Hvis andre lesere ser dette og kan oppklare vekstnavnene som mangler, artig det.
Sankeboka
«Sankeboka er blitt en vakker og ryddig bok, både i form og presentasjon og det er helt tydelig at det er lagt ned et betydelig arbeid for å få et så gjennomarbeidet og godt produkt.»
Altaposten
449,- Spar: 40,-
Kundevurdering:
Jeg kjøpte boka nettopp, tanken er julepresang til ei som er flinkere til sanking enn meg. Men nå har jeg lyst til å beholde den selv - tjuvtittet og ble imponert. Boka er rik og raus, gode illustrasjoner, fine omtaler og en fornuftig systematikk med inndeling fra frukt og bær via blomster, urter, tang mm til garnityrer. I en sesongoversikt får vi tips om hva som finnes fra mars til november; det er oppskrifter for hva en kan finne på med det som sankes og to greie indekser - en på latin, og den andre med vanlige norske bruksnavn. Hvis noen lurer på hvordan en starter som sanker, er det tips om det også, advarsel om fredede steder og arter og en lang liste over hvilke sankede vekster som kan erstatte det vi vanligvis har på kjøkkenet. Alt såre vel så langt. Så noe som irriterer meg - en naiv amatør på området: som utfyllende illustrasjoner er det satt inn en del helsides bilder av vekster - ved mitt første møte med boka kom side 7 opp - ah, klaser med svarte bær, var dette svarthyll, tro? Men her er ingen tekst som identifiserer de svarte, og side 136 svarthyll avbilder blomster der bladene jo likner. Kanskje. Side 2 - anonymt - Rosenrot kanskje? Side 4 - anonymt - Bekkemynte kanskje? Og hva med sidene 9, 10, 14, 21, 22, 37, 413 (Turt?) og siste omslagsside (Strandflatebelg?). Det nytter ikke bla opp for å identifisere da vekstene gjengis ganske forskjellig. Jeg hadde tenkt å ta det direkte opp med forfatteren, men han har ikke tilgjengelig telefonnummer, og restauranten han er tilknyttet har visst koronavansker, så derfor teksten her. Hvis andre lesere ser dette og kan oppklare vekstnavnene som mangler, artig det.Bjørn Øyvind Engh, Trondheim
Detaljer
- Forlag
- Cappelen Damm
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 415
- ISBN
- 9788202606565
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2019
- Originaltittel
- Sankeboka
- Format
- 24 x 17 cm
- Nr
- 8146802
- Serie
-
Sankeboka
Bla i boka
Anmeldelser
«Sankeboka er blitt en vakker og ryddig bok, både i form og presentasjon og det er helt tydelig at det er lagt ned et betydelig arbeid for å få et så gjennomarbeidet og godt produkt.»
Altaposten
«Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette må være den mest komplette boka innen sin sjanger (...). Sjelden har jeg sittet så lenge og blitt så bergtatt av en sakprosabok.»
Per A. Borglund, Mat fra Norge
«Kjøkkensjefen på Kolonihagen viser vei.»
Klassekampen
Kunders vurdering
Skriv en vurdering
– Veldig fornøyd. Oversiktlig og lett å navigere. Mye kunnskap.
– Lettlest og oversiktlig. Rene bilder på hvit bakgrunn gjør vekstene lette å kjenne igjen. Anbefales!