Bare ett kast til

; Staffan Lindstrøm (Illustratør)

Kreativ utfordring og spennende bruk av nye materialer kjennetegner fluebindingen til bohemen og imitasjonsfluebinderen Staffan Lindstrøm. Med ellevill fortellerglede er Bare ett kast til blitt mer enn en samling fluemønstre. Den er fisketaktikk, fiskeopplevelser, insektslære og fluebindeteknikker i ett! Les mer
Vår pris
383,-
Spar
55,-

Veil. pris: 438,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 383,-
Spar: 55,-

Veil. pris: 438,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Presentert av Jon Lenæs

Norske polarhelter på forskerferd krevde kraftig kost, og en av favorittene deres var biff à la Lindstrøm. Som du kanskje kjenner? Nå kan norske fluefiskere få en tilsvarende favoritt: Nemlig bok à la Lindstrøm. Staffan Lindstrøm serverer en fluebinderbok, som jeg har ventet på i årevis. På samme måte som overnevnte biff er mat for mons, er Staffans bok blitt en riktig godbit og et blandingsprodukt i beste forstand. Hovedingrediensene er fluer og fluebinding, ispedd én god porsjon fiskeopplevelser, diverse doser insektslære og fisketaktikk toppet med filosofi og ellevill fortellerglede.

Fluefiske en livsstil
Det er en forslitt frase at fluefiske er en livsstil, men ikke når det gjelder Staffan. For ham er fluefiske mål og mening, og veien blir definitivt til underveis. Ingen skal beskylde ham for å være en strukturert systematiker som pirkete og pertentlig kopierer klassiske fluer i sin søken etter perfeksjon. Han er mer den fargerike bohemen som bobler over av ideer. De rundt regnet 80 imitasjonene som danner reisverket i Staffans bok vitner om hvordan de talløse innfallene hans omsettes i imitasjoner. Forenkling som kreativ utfordring og spennende bruk av nye materialer kjennetegner fluebindingen hans.
Bare ett kast til er blitt langt mer enn en samling av fluemønstre.Staffan er faktisk på sitt aller ryddigste når han setter de enkelte mønstrene inn i et system slik at du vet hvilke insekter de imiterer og hvordan de skal presenteres for fluefiskerens overdommer; fisken. Flertallet av imitasjonene i boka er beregnet for ørret, røye, harr og sik, men mangfoldige Lindstrøm gir også til beste noen få fluer for laks, sjøørret og gjedde. I siste del av boka komponerer han også en egen flueboks for hver landsdel. Skal du fiske ørret i naturlig sure områder f.eks. i Agderfylkene, krever det naturlig nok andre fluer enn røyevann i indre Troms.

Fortellerglede
Til tross for at det fluefaglige er bredt anlagt, er dette likevel ikke blitt en vanlig lærebok. I avsnittene som Staffan halvmilitært kaller feltnotater, bobler han nemlig over av fortellerglede, og digresjonene blir mange, så mange at forfatteren i forordet håper du kan henge med i dem. Jeg har ingen problemer med det. Og jeg har stor glede av slå følge med Staffan til hans bardoms vann i indre Vestfold, østover til gavemilde Glomma og Rena, videre nordover til Troms, Finnmarksvidda og en snei innom Finland i en kajakk som heter Pontjakk på typisk Lindstrømsk. Dette er en god blanding av barske gleder mikset med flott fluefiske og spennende, språklige saltoer:
Bok à la Lindstrøm!


Staffan på nett

Bare ett kast til
Staffan Lindstrøm

Forlag: Naturforlaget
Sider: ca. 200
Format: 19 x 25 cm

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Naturforl.
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 202
ISBN: 9788276431964
Utgave: 1. utg.
Format: 20 x 26 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger