Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Språkmønster

innføring i det norske språksystemet

Den klassiske innføringa i det norske språksystemet i ny drakt!

Språkmønster er ei grundig og fulldekkende innføring i det norske språksystemet. Den tar ikke bare for seg grammatikken, men også lydsystem, semantikk, ordforråd og tekstsammenheng. Les mer

649,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag
Den klassiske innføringa i det norske språksystemet i ny drakt!

Språkmønster er ei grundig og fulldekkende innføring i det norske språksystemet. Den tar ikke bare for seg grammatikken, men også lydsystem, semantikk, ordforråd og tekstsammenheng. Begrepsapparat og analysemetoder blir presentert parallelt med et vell av eksempel på de ulike språklige fenomenene. Selv om vekta er lagt på de strukturelle sidene av språket, går strukturenes funksjon og betydning som en rød tråd gjennom framstillinga.

Denne femte utgaven (tidligere kalt Språkets mønstre) har fått en ny og mer oversiktlig oppbygning. Den har også et gjennomgående komparativt perspektiv som setter norsk inn i en typologisk sammenheng. Kapitlene om ordforråd og tekstbinding går grundigere til verks enn i eldre utgaver. Fonetikk og fonologi er behandlet hver for seg, slik at det allmenne og det særspråklige perspektivet kommer klarere fram. Nytt er også et kapittel om samisk.

Den teoretiske innfallsvinkelen kombinerer tradisjonelle forståelsesmåter med nyere innsikter, og boka gir brede og solide kunnskaper og ferdigheter for både arbeidsliv og videre språkstudier. Boka inneholder et rikt utvalg av oppgaver til støtte for studenten i det aktive arbeidet med teoristoffet.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
511
ISBN
9788215068527
Utgave
5. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
23 x 22 cm

Bla i boka

Kunders vurdering

T
Therese – 21.06.2006

– Dette er en ryddig og god lærebok i norsk språk. Boka tar for seg uttale, rettskriving, ord, ordklasser, setninger og setningsanalyse. Forfatteren presenterer de ulike emnene med gode eksempler på en grundig og forståelig måte. Kapittelet om setningsanalyse er spesielt godt og gjør det faktisk interessant å analysere setninger. Kulbrandstad tar leseren gjennom dette trinn for trinn med gode råd underveis. Etter hvert kapittel er det også to sider som presenterer kapittelet i korthet for repetisjonens skyld. Boka passer for alle som studerer det norske språket. En oversiktlig innholdsfortegnelse, samt en stikkordliste bakerst gjør at denne boka også egner seg som oppslagsverk for alle norsklærere.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Språkmønster:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ta vare

Vigdis Hjorth
Innbundet 
305,- 349,-
 

Wiola

Kristin Wiola Ødegård
Innbundet 
409,- 449,-
 

Nomino

Gøril Grov Sørdal
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv