Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Skriveregler

Finn-Erik Vinjes «Skriveregler» er et nyttig hjelpemiddel for deg som ønsker å skrive et riktig norsk. Her finner du de viktige skrivereglene vist og forklart med gode eksempler. Boken hjelper deg med f. Les mer

349,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager
Finn-Erik Vinjes «Skriveregler» er et nyttig hjelpemiddel for deg som ønsker å skrive et riktig norsk. Her finner du de viktige skrivereglene vist og forklart med gode eksempler. Boken hjelper deg med f.eks. kommaregler, ordelinger, bruk av forkortelser, aksenter, semikolon, utheving av tekst, litteraturhenvisninger osv.

Medlemsvurdering:
Hvis du vil vite hvor lite du egentlig kan om tegnsetting og andre formelle problemstillinger i norsk skriftspråk, har du kommet rett! Ikke bare har jeg lært uendelig mye av "Skriveregler", jeg har også begynt å reise spørsmål som jeg ikke hadde før, når jeg skriver - altså dytter den meg stadig videre i mitt forsøk på å perfeksjonere fremstillingsevnen min! Dette er altså ikke en grammatikkbok som på grunnleggende vis forteller deg hvordan du bør snekre sammen dine setninger, men snarere en manual for de litt mer viderekommende. Boka er oversiktig og logisk oppbygd, og har et fyldig register og mange kryssreferanser for å optimalisere tilgangen. Den hendige størrelsen er også et stor pluss, og jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er en essensiell bok for mange!

Malla

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
144
ISBN
9788256029785
Utgave
10. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
21 x 13 cm

Kunders vurdering

M
Malla – 17.09.2008

– Hvis du vil vite hvor lite du egentlig kan om tegnsetting og andre formelle problemstillinger i norsk skriftspråk, har du kommet rett! Ikke bare har jeg lært uendelig mye av "Skriveregler", jeg har også begynt å reise spørsmål som jeg ikke hadde før, når jeg skriver - altså dytter den meg stadig videre i mitt forsøk på å perfeksjonere fremstillingsevnen min! Dette er altså ikke en grammatikkbok som på grunnleggende vis forteller deg hvordan du bør snekre sammen dine setninger, men snarere en manual for de litt mer viderekommende. Boka er oversiktig og logisk oppbygd, og har et fyldig register og mange kryssreferanser for å optimalisere tilgangen. Den hendige størrelsen er også et stor pluss, og jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er en essensiell bok for mange!

K
Kurt – 15.09.2005

– Denne boka er essensiell for alle som jobber med språk eller bare er interessert i å skrive/snakke mest mulig korrekt. Skoleelever, journalister, forfattere og lærere vil naturligvis ha stort utbytte av denne boka, og ikke minst korrekturlesere, men jeg vil tro at også andre vil ha utbytte av å få klargjort hvordan den og den kommaregelen EGENTLIG er, eller når man strengt talt kan bruke semikolon. Jeg har boka i bokhylla, og den er ofte framme. Dette er rett og slett en uunnværlig støtte i hverdagen for alle som er opptatt av språk. Og hvem er ikke det, strengt talt? Konsis og lettfattelig, med forklarende eksempler, er dette en bok som også "ulærde" kan ha stort utbytte av. Anbefales varmt!

J
Jedimaster – 16.08.2005

– Denne boka er et must for alle som skriver mye - etter å ha jobbet et halvt år som oversetter innser jeg hvor dårlig norsken min egentlig er... Dette er nok ikke en bok for folk flest, men hvis du lurer på hvor du setter punktum i sitater med anførselstegn, eller hvordan man setter opp et offentlig brev, eller når tankestreken skal benyttes, er denne boka helt super. Stort pluss for en bra indeks på slutten. Også betryggende med en 'sertifisering' av språkrådet på tittelbladet. Min favoritt i denne boka er (ikke les her hvis du ikke vil vite hvordan den slutter) en flott oversikt over hurtigtaster for PC. Kjempebra bok!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skriveregler:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv