Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Reform og rutine

Kunnskapsdepartementets historie 1945-2017

Kunnskapsdepartementet har vært en pådriver for store reformer og en kraftig utbygging av det norske skole-, utdannings- og forskningssystemet etter andre verdenskrig, reformer som på grunnleggende vis har omformet det norske samfunnet. Les mer

399,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Kunnskapsdepartementet har vært en pådriver for store reformer og en kraftig utbygging av det norske skole-, utdannings- og forskningssystemet etter andre verdenskrig, reformer som på grunnleggende vis har omformet det norske samfunnet. Dermed har departementets indre historie også vært vevd inn i den større nasjonale historien.
Departementets tradisjonelle og rutinemessige forvaltning ble grunnleggende endret i møte med den ambisiøse og målbevisste oppbyggingen av det sosialdemokratiske skole-, utdannings- og forskningssystemet fra 1950-årene til midten av 1970-årene. Da proklamerte statsråd Bjartmar Gjerde fra Arbeiderpartiet at Norge hadde verdens beste skole, men dette var et glansbilde som ganske snart slo sprekker. I de følgende tiårene ble da også det rådende forvaltningsregimet på skole-, utdannings og forskningsområdet avviklet, blant annet som følge av det generelle gjennomslaget for nye styringsidealer i sentralforvaltningen. Rundt årtusenskiftet ble dette bruddet med fortiden befestet og utdypet med fremveksten av en internasjonal kunnskapens konkurransearena som bidro til å stake ut en ny kurs - både for departementet selv og den sektoren det forvaltet.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
317
ISBN
9788253040301
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
25 x 18 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Reform og rutine:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gilead

Marilynne Robinson
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv